Belangrijke informatie voor iedere magneetvisser

Belangrijke informatie voor iedere magneetvisser
juni 14, 2019 Minke

Magneetvissen is een hartstikke leuke bezigheid! Je weet nooit wat je naar boven haalt en dat maakt het nou juist zo spannend. Je kan echter ook dingen boven water halen waarvan je niet direct weet wat je moet doen. Vandaar deze tips, adviezen & handige informatie die iedere magneetvisser moet weten voordat je de magneet in het water werpt.

14 jaar en ouder

Gezien het magneetvissen niet geheel zonder gevaar is adviseren wij jongeren onder de 14 niet zonder begeleiding van een volwassene naar de waterkant te laten gaan.

 Wapens of munitie

Als je (vuur)wapens of munitie naar boven haalt, dan moet je deze direct weer rustig terug laten zakken onderwater. Bel daarna de politie op 0900-8844 (Nederland). Neem nooit wapens of munitie mee naar huis!

Archeologische vondsten

Alle archeologische vondsten moeten verplicht worden gemeld bij de Rijksdienst voor cultureel erfgoed. Als je dus echt iets ouds vindt is het raadzaam om een foto te maken en de plaats te noteren waar je het gevonden hebt. Via deze link kan je een melding doen: https://formulier.cultureelerfgoed.nl/archis/vondstmeldingsformulier

Plaatselijke regelgeving

Check voordat je ergens gaat magneetvissen altijd de APV (algemene plaatselijke verordening). Er zijn locaties waar magneetvissen niet is toegestaan. Je vindt de APV op de website van de betreffende gemeente.

  Grote hoeveelheden oud ijzer

Als je grote hoeveelheden oud ijzer naar boven haalt kan je dat zelf wegbrengen. Je verdient hier ongeveer 0,18 cent per kilo mee. Dat is mooi meegenomen! Mocht je dat door omstandigheden niet kunnen doen, laat het dan nooit zomaar in de natuur liggen. Via de Buitenbeter app kan je een foto uploaden van de troep en dit wordt dan opgeruimd door de gemeente.

 

 

 

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*