Over ons

Magneetvissers Reinout en MatthijsWie zijn wij?

Wij zijn Magnetar en geruime 4 jaar bieden wij kwalitatief hoogstaande Vismagneten aan. Dit maakt dat wij een bekende en vertrouwde speler zijn in de verkoop van vismagneten. Bij Magnetar ben je gegarandeerd van kwaliteit en een goede service. Magneetvissen is onze hobby en het is ons gelukt hier ons werk van te maken. Wij zijn zelf vaak te vinden aan de waterkant dus voor vragen en tips bent u bij ons aan het juiste adres.

Hoe het begon

In de zomer van 2012 lazen wij een artikel in de krant over een man die meerdere kluizen naar boven had gevist met een sterke magneet. Dit wilde wij ook! Daarom besloten wij op internet te zoeken naar een magneet die geschikt was om te magneetvissen. De eerste magneet die wij kochten had een trekkracht van 50 kg, dit moest in onze ogen wel voldoende zijn om wat leuks naar boven te vissen.

In de praktijk viel dit echter tegen. Wij haalden alleen wat kleinere objecten naar boven en wanneer wij iets groters aan de magneet hadden, bleek de magneet niet krachtig genoeg om het op te vissen. Wel waren wij aan het magneetvissen verkocht, dus besloten wij een krachtigere magneet te bestellen. Wij kochten een (erg dure) blok magneet met een trekkracht van 120 kg. Wij konden meteen merken dat deze veel krachtiger was. Tijdens het magneetvissen bleek dat een blok magneet niet zo geschikt is, aangezien hij vaak bleef haken en hij liep ook al snel beschadigingen op waardoor de trekkracht afnam.

Het moest anders…

Er moest toch iets veranderen om onze hobby leuk te houden, dus keken wij op het internet naar de mogelijkheden. Er waren maar weinig mogelijkheden en wij wilden niet weer het risico lopen om een hoop geld te betalen voor een magneet die vervolgens tegenvalt. Hierdoor besloten wij een aantal magneet fabrikanten te benaderen, zodat wij zelf een magneet konden samenstellen die aan onze eigen eisen voldeed: De magneet moest tegen een stootje kunnen, de trekkracht moest hoger zijn dan onze vorige magneten en het moest tegen een betaalbare prijs.

In de zomer van 2013 kwamen onze eerste magneten binnen van onze fabrikant voor eigen gebruik. In onze omgeving werd er erg positief gereageerd op onze vismagneten, vrienden en kennissen wilde ook zo’n vismagneet! Hierdoor besloten wij meer magneten te laten maken en deze te verkopen aan magneetvissers in heel Nederland. Het resultaat is te zien in onze webshop, ervaar zelf de kracht en de kwaliteit van de Magnetar vismagneten.

Wat hebben wij te bieden?

Wij bieden vismagneten aan die van de beste materialen gemaakt zijn. Zo zit er in onze magneten de beste neodymium (magnetisch materiaal) wat er bestaat. Dit maakt dat onze magneten een zeer goede en behoudende trekkracht bevatten; in tegenstelling tot de meeste andere vismagneten. Vaak wordt er een slechte kwaliteit neodymium in magneten verwerkt

 

4 Responses to “Over ons”

 1. Beerdapril 20, 2014 at 10:49 pm #

  Mijn gereedschap was in het water gevallen toen mijn gereedschapskist omviel. Met jullie magneet heb ik alles weer opgevist. De bodem was 3 meter diep. Perfect! Anders had ik bijna 200 euro schadde gehad!

 2. de edapril 24, 2015 at 4:50 pm #

  mooi mannen

  magneten is mooier dan zoeken

  veel succes

 3. De bruyn Bartjuli 7, 2015 at 11:05 pm #

  Beste,

  Ik heb ’s maandags bij jullie een magneet van 200kg besteld. Dinsdag heb ik hem aangekregen! van een snelle service gesproken. Ik heb hem meteen ’s avonds uitgetest en naast wat klein materiaal meteen twee fietsen uit het kanaal gehaald! Topmateriaal!

 4. Ivan Bruyndoncxapril 14, 2016 at 4:57 pm #

  Ook al is er een probleempje, dit wordt correct opgelost door deze 2 jonge ondernemers. Bedankt hiervoor!
  Groetjes uit België.

Geef een reactie