Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

Magneetvissen vondsten: wat kun je allemaal in het water vinden?

Intro

Wat lees je op deze pagina? Alles over bijzondere vondsten, foto’s en video’s hiervan, tips voor de beste vondsten en hoe je deze vondsten met ons kan delen. Van volle kluizen tot aan oude helmen en geweren: wij laten het je op deze vondsten pagina graag zien!

In samenwerking met bekende Youtubers zijn wij in het bezit van tof video materiaal met enorm veel vondsten uit de tweede wereld oorlog: dit moet je zien! Daarnaast krijgen wij via social media regelmatig vondsten toegestuurd door vrienden van Magnetar.

Deze vele bodemvondsten zijn te danken aan de kracht van onze Magnetar magneten. In elke video en op elke foto wordt er gevist met een Magnetar magneet. Wij vinden het een compliment dat bekende YouTubers vissen met onze magneten en zien het als een compliment dat zij zeggen dat wij de beste magneten hebben. De magneetvisvondsten liegen er niet om!

Scrol snel naar beneden voor de vette bodemschatten die magneetvissers met hun Magnetar magneet naar boven hebben gehaald. Foto’s, video’s en meer!

Bodemvondsten || Vondsten magneetvissen

Hierboven heb je al prachtige afbeeldingen kunnen bekijken van bodemvondsten van onze klanten, YouTubers en onszelf. Natuurlijk zijn er nog veel meer vondsten van het magneetvissen met een Magnetar magneet. Vind je het leuk om hiervan op de hoogte te blijven? Of om zelf eens een bijzondere bodemvondst met ons te delen?

Natuurlijk zijn er nog veel meer spectaculaire dingen die wij graag met jullie delen. De onderstaande video’s zijn zomaar een greep uit talloze magneetvisvideo’s waarin mooie magneetvisvondsten naar boven worden gehaald met het magneet vissen. In deze video’s zijn (bekende) YouTubers aan het magneetvissen en magneetprikken, ook wel een prikstok voor magneetvissen genoemd, en halen ze gave vondsten naar boven. Vondsten om jaloers op te worden!

Metalen voorwerpen

Met magneetvissen doe je soms de meest vreemde vondsten. Alle metalen voorwerpen kun je ermee naar boven halen, als ze tenminste niet te zwaar zijn voor je magneet. Een kluis of een geldkistje is natuurlijk vreselijk spannend, maar voor hetzelfde geld vis je een oude spiraal van een bed op of een stuk gereedschap. Wat je ook opvist, zorg er altijd voor dat je geen rommel achterlaat. Laten we er een paar categorieën uit lichten.

Voorwerpen uit de oorlog

Wapens, munitie, explosieven, helmen, je vindt ze op plekken waar in de oorlog zwaar gevochten is. Denk bijvoorbeeld aan de vele bruggen over kanalen en riviertjes op de route die onze bevrijders tijdens de operatie Market Garden hebben afgelegd. Hoe je met deze vondsten om moet gaan lees je in het blog over de gevaren van magneetvissen.

Goud, munten & waardevolle spullen

Haal je iets waardevols uit het water, dan is dat niet zonder meer van jou. Als het gaat om oude munten of andere archeologische voorwerpen, dan moet je dat melden bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Je moet je vondst zes maanden beschikbaar houden voor onderzoek. De helft van de waarde is voor jou als vinder, de andere helft voor de eigenaar van het gebied.

(bron)

Fietsen en brommers

Als je met een flinke magneet vist, kun je ook fietsen en zelfs brommers uit het water halen. De meeste kans daarop bestaat in de grachten van binnensteden, zeker in de buurt van het uitgaansleven. In een dronken bui doen sommige mensen nu eenmaal rare dingen, zoals iemand anders fiets in het water gooien of er zelf in rijden. Naast een sterke vismagneet is het verstandig om ook een dreghaak bij de hand te hebben als je verwacht fietsen of brommers op te vissen.

(bron)

YouTubers die leuk zijn om te volgen

Magneetvissen is leuk om te doen, maar het is ook erg leuk en inspirerend om ernaar te kijken. Op YouTube zijn honderden video’s te vinden met vaak spectaculaire of komische vondsten. De kanalen van deze YouTubers zijn echte aanraders: TIMOHDIE, AllDayMD en Magnetic g. Ook vloggers als Enzo Knol en Sven & Koen hebben leuke filmpjes gemaakt over magneetvissen.

Deel jouw mooie vondsten met ons

Behalve op YouTube vind je ook op onze website mooie filmpjes en foto’s over bijzondere magneetvis-vondsten. We vinden het leuk als je je eigen vangst wil delen met ons. Dat kan via Instagram en Facebook. De meeste kan op een mooie vondst maak je natuurlijk met het juiste materiaal. Koop dus geen rommel, maar ga voor Magnetar vismagneten. Waar je de grootste kans maakt om iets interessants op te vissen lees je in deze blog.

Magneetvissen vondsten schoonmaken: hoe doe je dit?

Nog een tip tot slot. Hoe kun je het beste je magneetvis-vondsten schoonmaken. De kans is groot dat ze flink verroest zijn. Nadat je eerst modder, wier en dergelijke hebt verwijderd kun je met de hand of met een staalborstel de grove roest verwijderen. Om de voorwerpen nog verder te ontroesten kun je ze een dag ondergedompeld in schoonmaakazijn laten staan. Je spoelt ze daarna af met water en behandelt ze tegen verder roesten. Dat laatste kan met WD40, lijnolie of een spuitbus blanke lak. Eerder schreven wij een artikel over hoe een vismagneet schoonmaken. Zo heb je niet alleen plezier van het magneetvissen zelf, maar geniet je ook langer van je magneet en al je vondsten.

Tips voor mooie magneetvis vondsten

Nu lees jij als magneetvisser natuurlijk vol spanning deze titel, maar natuurlijk is er maar één gouden tip voor het vinden van mooie spullen tijdens het magneetvissen. Koop geen rommel, maar ga voor Magnetar vismagneten! Lees jij toch graag nog even verder over hoe jij de gaafste spullen uit het water trekt? Bekijk dan eens deze blog over het vinden van de juiste vismagneet plek: die is namelijk ook van grote invloed op jouw bodemschatten.