Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

Magneetvissen

Q: Wat is magneetvissen?

A: Magneetvissen is een spannende en goedkope hobby die schatzoeken en milieubewustzijn samenbrengt. Zoals de naam al zegt, is magneetvissen gewoon vissen met magneten. Het gaat om het vinden van metalen voorwerpen in meren, rivieren en beken met behulp van sterke magneten. Je bindt een touw met een grote trekkracht aan een sterke magneet en gooit het in het water.

Als je een van de gelukkigen bent, ga je naar huis met waardevolle munten, metalen voorwerpen of zelfs een metalen schat. Je zult versteld staan van wat er onder de oppervlakte schuilt! Neem ook een kijkje op onze ‘vondsten‘ pagina!

Meer hierover? Lees onze blog ‘Wat is magneetvissen?

Q: Waarom magneetvissen?

A: Er zijn meerdere redenen te bedenken om te gaan magneetvissen, sommige mensen beginnen hieraan omdat ze bijvoorbeeld een variant zoeken op een metaaldetector en andere mensen zoeken een variant op het gewone vissen. Of misschien ben jij wel gewoon opzoek naar een spannende nieuwe hobby! Om wat voor een reden je er ook mee begonnen bent of aan wil gaan beginnen, het blijft erg spannend en gezellig om aan de waterkant je vismagneet naar binnen te halen. Het is ook nog eens heel goed mogelijk om na een aantal keer te vissen de magneet al terug te verdienen. Dit door je vondsten in te leveren bij een oud ijzer handelaar en een extra zakcentje er bij te verdienen. Oud ijzer levert namelijk geld op!

Q: Wat kan ik vangen?

A: Leuke items die je kunt vinden zijn: verloren mobieltjes, gereedschappen, kluizen, hoefijzers, oorlogshelmen en zelfs pistolen. Je kan het zo gek niet bedenken of het is op de bodem van een rivier, vijver of kanaal te vinden.

Bekijk alle vondsten op onze vondsten pagina

Q: Waar kan ik het beste magneetvissen?

A: Natuurlijk wil jij gelijk leuke vangsten boven water halen: dat wil iedere magneetvisser! Maar net als met gewoon vissen moet je de plekken opzoeken waar daadwerkelijk ook wat te vangen valt. Je hebt dus zelf invloed op je vangsten. Hoe meer tijd jij in het zoeken naar een goede plek stopt, hoe meer jij omhoog gaat vissen! Het zoeken van een goede magneetvisplek mag niet onderschat worden. Wil jij tips voor het vinden van goede vismagneet spot? Lees onze blog over het vinden van een goede magneetvis plek!

Q: Is magneetvissen gevaarlijk?

A: In sommige gevallen kan magneetvissen een gevaarlijke hobby zijn. Het is namelijk mogelijk dat je een onveilig voorwerp uit het water haalt. Denk hierbij aan een (vuur)wapen, een bom of een object met scherpe randen. Gelukkig kun je maatregelen treffen om de hobby een stuk veiliger te maken. Bij het vangen van één van eerstgenoemde objecten dien je het altijd terug in het water te laten zakken en de politie te bellen. Verder kunnen handschoenen en kleding je beschermen tegen scherpe voorwerpen. Meer informatie vind je in ons blog over het gevaar van magneetvissen.

Q: Is magneetvissen legaal?

A: In 2024 is er nog geen landelijke wetgeving rondom magneetvissen. Dit betekent dat magneetvissen in principe niet verboden is. Steeds meer gemeenten nemen echter een artikel over magneetvissen op in de APV, de Algemene Politie Verordening. Controleer dus altijd of de gemeente waarin jij wil gaan magneetvissen dit gedaan heeft. Zo voorkom je problemen. Meer weten? Wij vertellen er alles over in ons blog over de legaliteit van magneetvissen.

Q: Hoe krijg ik mijn magneet los?

A: Wanneer jij vist met een magneet met een hoge totale trekkracht kan het zijn dat je wel eens vast komt te zitten. Wanneer je vast zit adviseren wij je in tegenovergestelde richting aan het touw te trekken. Daarnaast kun je het magnetisch veld doorbreken door ineens een flinke ruk aan het touw te geven. Door de hoge belasting op de vismagneet kan deze losschieten. Loodrecht zijn vismagneten het sterkste. Wanneer je schuin aan de magneet trekt zal de magneet minder krachten hebben en bestaat er een grote kans dat de magneet losschiet.

Krijg meer informatie over hoe je een vismagneet veilig gebruikt.

Q: Ik ben mijn magneet kwijtgeraakt

A: Wat vervelend dat de magneet los is geraakt. Helaas is het zo dat wij meerdere malen op onze website vermelden dat wij niet verantwoordelijk zijn voor het verliezen van een magneet. Wij kunnen niet de verantwoordelijkheid op ons nemen voor het goed aandraaien van de oogbout/vastmaken van het touw. Daarnaast raden het altijd aan om bevestiging lijm, die wij ook aanbieden, tussen de oogbout en magneet te smeren. Wij kunnen wel aanraden om een andere magneet achter de verloren magneet aan te gooien. Wie weet haal je hem nog bovenwater.

Q: Mag mijn magneet mee het vliegtuig in?

A: Niet alle vismagneten kunnen probleemloos in een vliegtuig vervoerd worden. Neodymium magneten hebben namelijk over het algemeen een sterk magnetisch veld. Kleinere (speelgoed) magneten (die niet van neodymium zijn gemaakt) mogen doorgaans wel meegenomen worden. Luchtvaarmaatschappijen houden hier terecht strenge regels op na. Daarom geeft Magnetar geen advies in dit soort situaties. Bij twijfel dien je contact op te nemen met de maatschappij in kwestie.


Vismagneten en toebehoren

Q: Wat heb ik nodig voor magneetvissen?

A: Voor magneetvissen heb je niet veel nodig. Een vismagneet en magneetvistouw zijn namelijk al voldoende om op zoek te gaan naar unieke vondsten. Wil je echter meer vangkansen en prettiger met je hobby aan de slag gaan? Dan kun je handschoenen, een dreghaak, een prikstok en talloze andere accessoires aan je arsenaal toevoegen.

Q: Welk type magneet heb ik nodig?

A: Bekijk eens onze keuzehulp!

Direct compleet aan de slag met magneetvissen? Neem dan een kijkje bij één van onze complete pakketten, zoals ons Starters pakket of Gevorderde pakket.

Lees belangrijke informatie voordat je gaat beginnen met magneetvissen.

Q: Hoe sterk moet mijn magneet zijn?

A: De benodigde trekkracht van een vismagneet is afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factor is het soort voorwerpen dat je uit het water wil halen. Wil je de grootste objecten bemachtigen? Dan heb je één van de sterkste vismagneten nodig. Andere factoren zijn je eigen leeftijd en kracht. Bestel je een vismagneet voor een kind? Kies dan niet meteen voor de allersterkste uit het assortiment. In ons blog over de benodigde trekkracht van vismagneten vertellen we er alles over.

Q: Waarvan zijn vismagneten gemaakt?

A: De vismagneten van Magnetar zijn van neodymium gemaakt. Neodymium is een element dat veelal voor de productie van permanente magneten wordt gebruikt, zo ook bij vismagneten. Vismagneten van neodymium zijn behoorlijk krachtig, maar tegelijkertijd ook bros. Daarom dienen ze goed beschermd te worden middels een beschermhoes of een stalen behuizing.

Q: Verliest mijn vismagneet trekkracht?

A: Dit is niet het geval. Alle vismagneten die wij verkopen zijn permanente magneten. Dit betekent dat de magneten uit zichzelf geen trekkracht verliezen. Factoren die de trekkracht kunnen beïnvloeden en verminderen zijn:

Temperatuur: Neodymium magneten mogen tot maximaal 80 °C worden blootgesteld.
Onzorgvuldig gebruik: Sterke slagen of stoten kunnen de magneet verzwakken, maar ook het droogmaken van de magneet na het vissen is van groot belang.
Magneetvelden: Magneetvelden van elektromagneten kunnen invloed hebben op permanente magneten
Benieuwd naar hoe wij jou gegarandeerd kwaliteitsmagneten leveren? Bekijk hier onze trekkrachtmeting!

Lees meer informatie over trekkracht en wat dit precies inhoudt.

Q: Wat is het verschil tussen trekkracht en vangkans?

A: De begrippen trekkracht en vangkans hebben veel met elkaar te maken, maar zijn toch verschillend. Trekkracht zegt namelijk iets over het gewicht in kilogram dat een vismagneet kan trekken onder ideale omstandigheden. Vangkans zegt daarentegen iets over kans waarop een bepaald object uit het water gehaald kan worden. Zo kan een enkelzijdige magneet uitzonderlijk sterk zijn. Maar, omdat deze aan slechts één zijde magnetisch is, is de kans niet altijd even groot dat een object gevangen wordt.

Q: Waarom laat de coating los?

A: Onze magneten bevatten ter bescherming tegen corrosie een dunne Coating laag (Nikkel-koper-Nikkel). Deze laag is zo dun aangezien er zo geen trekkracht verloren gaat. De coating kan door botsingen of grote druk afschilferen of kleine scheurtjes krijgen. Dit is geen gebrek aan de kwaliteit, maar wel een producteigenschap van magneten. Magneten zullen door het loslaten van de coating geen houdkracht verliezen. De Neodymium magneten zijn zeer sterk magnetisch en daarnaast ook erg bros. Magneten met behuizingen worden beschermd tegen stoot of valschade.

Q: Wat is het verschil tussen een prikstok en vismagneet touw?

A: Een vismagneet bevestig je op een prikstok of een vismagneet touw. De prikstok stelt je in staat om op een specifieke plek te zoeken naar voorwerpen. Dit stuk gereedschap is daarnaast ook geschikt voor een drassige en met planten bezaaide bodem. Met een vismagneet touw kun je daarentegen een groter gebied afzoeken en verder in het water vissen. Doorgaans kun je met een vismagneet touw op een meer veelzijdige manier op zoek gaan naar unieke voorwerpen.

Q: Welke touw heb ik nodig?

A: In theorie kun je met ieder touw magneetvissen. De praktijk leert ons echter dat vissen met een uniek ontworpen vismagneet touw een stuk makkelijker gaat. Een met een krimpkous verstevigde lus en een karabijnhaak zorgen ervoor dat de vismagneet makkelijk vast te maken is. Daarnaast hebben de vismagneet touwen van Magnetar een ongekende trekkracht. Wil jij gemak en zekerheid? Kies dan voor een touw van Magnetar.

Q: Waarvoor is de beschermhoes?

A: Onze allround magneten zijn onze toppers, maar ze zijn wel fragieler doordat ze van 100% neodymium (bros materiaal) zijn. Wij raden dus aan om een beschermhoes erbij te kopen wanneer jij je magneet wilt beschermen. Door de beschermhoes wordt de magneet beschermt tegen val- en stootschade en is de levensduur van de magneet dus langer. Deze beschermhoezen nemen aan de onderkant geen trekkracht weg, maar aan de zij- en bovenkant een kleine 5%.


Onze Producten

Q: Wat maakt een Magnetar magneet zo goed?

A: Sinds 2013 bieden wij krachtige neodymium vismagneten aan die gemaakt zijn van het beste materiaal. In deze jaren hebben wij nieuwe innovatieve magneten bedacht die de vangsten optimaliseren. De meeste bodemschatten worden omhoog gehaald met de magneten van Magnetar. Wij vissen zelf ook, dus wij weten door onze eigen ervaringen wat goed is en wat niet. Door eigen ervaring opdoen en het goed luisteren en overleggen met onze klanten blijven wij up-to-date. Daarnaast testen wij alle vismagneten en krijg je bij de meeste magneten 40kg meer dan beloofd!

Lees meer over de kwaliteit van onze magneten.

Q: Hoe wordt de trekkracht berekend?

A: Trekkrachten die wij op onze website weergeven worden onder ideale omstandigheden behaald. Ideale omstandigheden zijn: een 2cm dikke plaat, loodrechte meting en geen vuil tussen de magneet en de ijzeren plaat. Trekkrachten nemen af wanneer metaal dunner wordt, roestig is, er vuil tussen magneet en het object zit of er rondingen en schuine beweging bevinden. Wij testen regelmatig onze magneten op trekkracht om jou zo van de beste kwaliteit te garanderen! Bekijk onze video over onze trekkrachtmetingen.

Wij nemen voor magneten een fouten marge van 10-30kg in acht. Dit betekent dat een gekochte vismagneet onder ideale omstandigheden tot 30kg meer trekkracht kan bevatten dan vermeld staat.

Q: Hoe wordt de vangkans berekend?

De aangegeven aantrekkingsafstand voor onze vismagneten is vastgesteld op basis van zorgvuldige metingen onder de meest gunstige omstandigheden. Deze ideale omstandigheden impliceren het meten van de minimale afstand waarop een magneet een standaard object, zoals een paperclip, kan aantrekken zonder tussenkomst van obstructies zoals vuil, of niet-magnetische materialen.

De procedure omvat het positioneren van een paperclip op een vaste startlocatie en het geleidelijk dichterbij brengen van de magneet tot het punt waarop de paperclip wordt aangetrokken. Deze afstand vertegenwoordigt de vangkans van één zijde van de magneet. Het is cruciaal om te begrijpen dat de effectieve vangkans van een magneet in praktijksituaties kan variëren door factoren zoals de aanwezigheid van vuil, de fysieke staat van het object, of de specifieke omgeving waarin de magneet wordt gebruikt.

Het is belangrijk te vermelden dat deze aantrekkingsafstand is berekend over één zijde van de magneet. De Bulldog magneten hebben dus een vangkans die 2 keer zo groot is als de aantrekkingsafstand. De magneet is namelijk aan twee zijdes magnetisch. Bij de Allround 360° vismagneten is de vangkans 4 keer zo groot omdat deze aan alle zijdes magnetisch is. Alleen bij de Classic magneten komt de aantrekkingsafstand overeen met de vangkans.

Q: Hoe bevestig ik mijn magneet?

A: Draai de magneet altijd stevig aan. Wij raden daarnaast ook aan om onze bevestiging lijm tussen het oogbout en de magneet te smeren. Op deze manier blijft de magneet goed vastzitten aan het oog. Doe dit niet wanneer je de magneet nog een keer op de prikstok wil zetten, want dan krijg je hem niet los. Zorg er daarnaast voor dat je touw altijd goed bevestigd is aan het oog van de magneet. Hiervoor staan tips op onze hulp-pagina. Let op: Magnetar is niet aansprakelijk voor het kwijtraken van een magneet.

Bekijk alle handleidingen

Q: Hoe bevestig ik mijn touw?

A: Graag leggen wij uit hoe het touw het beste bevestigd kan worden. Bekijk de handleiding of volg hieronder het stappenplan voor het bevestigen van jouw oranje touw aan de magneet:

Vismagneet touw
1. Haal het Magnetar vismagneet touw uit de verpakking en pak je vismagneet erbij;

magneetvis touw
2. Duw het touw door de oog van de magneet;

touw voor magneetvissen
3. Haal het touw voor het magneetvissen onder de magneet door;

touw magneetvissen
4. Trek het touw aan. Op deze manier trekt het touw zichzelf aan. Magneetvissen maar!

Heb je ons andere vismagneet touw zonder lus? Bekijk dan deze YouTube video van Reinout van Magnetar.

Let op: kies je ervoor om het touw en de magneet te bevestigen d.m.v. de karabijnhaak? Dit raden wij niet aan, maar het kan. Zorg er dan wel voor dat je het oog met borglijm aan de magneet bevestigt. Draai het oog vervolgens stevig aan. Door de karabijnhaak krijgt de magneet namelijk meer speling, dus is het extra belangrijk om hem goed te bevestigen.

Q: Wat is jullie sterkste vismagneet?

A: Wij hebben verschillende soorten magneten. In onze classic lijn, dit zijn de enkelvlaks magneten met behuizing, is de classic 500 met 550kg trekkracht het sterkste. Deze trekkracht zit wel alleen aan de onderkant van de magneet. In de dubbel magneten, de bulldogs, is de bulldog 800 het sterkste met aan twee zijden 400kg trekkracht. Onze toppers zijn wel de allround magneten. Deze zijn van 100% neodymium en daardoor hebben ze grote vangkans door hun grote magnetisch veld om de hele magneet heen. Omdat ze van 100% neodymium zijn gemaakt raad ik wel aan om, wanneer je voor deze soort kiest, een beschermhoes om deze magneet heen te doen. Het is namelijk bros materiaal en op die manier bescherm je de magneet tegen val-en stootschade. Deze magneten zijn van klein naar groot: easy, hardcore, terror, beast en barbarian. Van de allround lijn is dus de Barbarian de sterkste magneet (en dus de krachtigste magneet van Europa!).

Q: Welke magneet raden jullie aan voor mijn kind?

A: Wij hebben verschillende soorten magneten. Voor de allerjongste kinderen adviseren wij de classic 110 (110KG) aan. Dit is een hele kleine magneet die wij normaal niet aanraden voor magneetvissen, maar wel voor de kleinsten. Voor de kinderen vanaf ongeveer 6 jaar adviseren wij de classic 200 (220KG) magneet. Vanaf een jaar of 8 is de classic 300 (310KG) magneet een mooie. Schrik niet: deze trekkrachten worden alleen onder ideale omstandigheden bereikt. Ronde/roestige/vuile objecten zijn makkelijk van de magneet te verwijderen.

Meer vangkans? Vanaf een jaar of 6/7 kan je ook al gaan denken aan de allround Easy magneet. Deze is allround magnetisch en heeft daarom meer vangkans. Deze magneten zijn wel fragieler doordat ze van 100% neodymium (bros materiaal) zijn, dus wij raden wel aan om een beschermhoes erbij te kopen. Hierdoor wordt de magneet beschermt voor val- en stootschade en is de levensduur van de magneet dus langer. Deze beschermhoezen nemen aan de onderkant geen trekkracht weg, maar aan de zij- en bovenkant een kleine 5%.

Let op: laat kinderen altijd onder begeleiding magneetvissen en denk altijd helder na of je kind hier wel of niet verstandig mee om kan gaan. Neem ook nooit onbekende objecten mee naar huis. Het is een super leuke hobby, dus wij hopen goed advies gegeven te hebben.

Daarnaast raden wij altijd aan om kinderen handschoenen te laten dragen.

Lees onze blog over ‘magneetvissen voor kinderen‘.Onze Service

Q: Is verzending gratis?

A: Bij bestellingen boven de 30 euro worden er geen verzendkosten in rekening gebracht.

Q: Wat is de levertijd?

A: Wanneer je voor 23:00 uur bestelt, wordt het pakket dezelfde dag nog verzonden. Stel je bestelt op vrijdag voor 23:00 uur, dan ontvang je het pakket op zaterdag. Voor België geldt voor 22:00 de volgende werkdag in huis. Bij elke bestelling wordt er automatisch een track and tracé code gestuurd waarmee je het pakket kunt volgen. Niet ontvangen? Bekijk eerst je spambox.

Q: Welke betaalmogelijkheden zijn er mogelijk?

A: Wij bieden de volgende betaalmethoden aan: iDEAL, Creditcard, PayPal, Klarna, Bancontact, Overboeking en SOFORT Banking. Vermeld bij een overboeking altijd uw bestelnummer.

Q: Welke verzendopties zijn beschikbaar?

A: Momenteel maken wij gebruik van de PostNL aan huis bezorging. In de toekomst hopen we het aantal verzendopties uit te breiden.

Q: Wie is jullie vervoerder?

A: Wij verzenden onze pakketten met PostNL.

Q: Ik heb geen bevestiging ontvangen, wat nu?

A: Allereerst bedankt voor je bestelling. Het kan altijd even duren voordat u een bevestigingsmail ontvangt. Controleer eerst even uw spambox of hij misschien hierin is beland. Daarnaast is er een kans dat hij bij de post nog niet gescand is en dat u daarom nog geen track&trace heeft ontvangen. Wanneer het pakket gescand is ontvangt u een mail. Wij sturen zelf alle bestellingen die voor 23:00 besteld zijn diezelfde werkdag nog naar de post, dus lang zal het niet meer duren.

Hopelijk ontvangt u de bestelling snel. Ontvangt u het pakket nog niet binnen 2 werkdagen? Stuur dan een mail naar [email protected] of laat een bericht achter via het contactformulier.

Hoe stuur ik een artikel retour?

A: Wanneer jij je ongebruikte magneet wilt retourneren, zorg er dan altijd voor dat de magneet in de originele verpakking verstuurd wordt. Doe de magneet zo in de doos dat het magneetvlak op het schuim gericht is. Wanneer je de originele verpakking niet meer hebt, zorg dan dat je de magneet centreert midden in de doos. Je kunt dit doen door kranten/schuim/piepschuim rondom de magneet te verwerken. Let op: de magneet mag niet gaan verschuiven naar de rand van de doos. Magneten mogen uitsluitend ongebruikt geretourneerd worden!

Vergeet bij het retourneren de pakbon niet mee te sturen. Schrijf jouw reden van retour altijd op de pakbon, zodat wij deze feedback kunnen gebruiken en onze service kunnen verbeteren.

Lees meer hierover op onze retourpagina.

Q: Kan ik Magnetar promoten?

A: Verdien meer! Word Magnetar promotor

Wat houdt Magnetar promotor zijn in?

Als promotor hoor jij bij ons Magnetar promotieteam. Schrijf je in, ontvang een link en deel deze met mensen die geïnteresseerd zijn in magneetvissen. Via deze link verdien jij geld om te besteden in één van onze webshops. En het leuke is, je kunt het gelijk mee aan de slag!

Hoe schrijf ik mij in?

Registreer je als Magnetar promotor door je in te schrijven bij ons affiliate programma. Vervolgens wordt je registratie nagekeken en hopelijk goedgekeurd. Schrijf je in via de onderstaande link:

https://magnetarvismagneet.nl/affiliate-signup/

Hoe werkt het?

Na goedkeuring van je registratie kun je gelijk aan de slag met het delen van jouw persoonlijke link. Dat niet alleen, je krijgt ook een kortingscode. Deze kortingscode maakt het voor jouw vrienden en familie extra aantrekkelijk om via jouw link te bestellen. Zo geef jij hen én jezelf iets extra’s.

Hoeveel geld kan ik verdienen?

Al jouw verkopen kan je terugvinden in je persoonlijke affiliate dashboard. Over het hele bedrag ontvang jij 5% shoptegoed. Zo hou jij je hobby betaalbaar! Ga jij voor een gratis Terror, Beast of Barbarian vismagneet?

Hoe krijg ik uitbetaald?

Dit is heel simpel. Zie jij dat je genoeg tegoed hebt in je dashboard? En wil jij dit uitbetaald krijgen in shoptegoed? Mail dan naar [email protected] en ontvang jouw digitale kortingscode t.w.v. jouw verdiende shoptegoed!

Hoor jij bij #teammagnetar ?


Antwoord niet gevonden in onze FAQ? Stuur dan een mail naar [email protected]
Reactietijd: 0-2 werkdagen.