Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

Reinout
2 - 3 min. read
07 nov, 2017

Magneet vissen op TV. Jan van Jan rijdt rond had nog nooit van magneet vissen gehoord. Hij belde ons op met de vraag of wij het magneet vissen aan hem konden uitleggen. Hier zijn wij natuurlijk niet te beroerd voor en zo kwam Jan langs bij Magnetar. Aller eerst hebben wij Jan de enorme trekkracht van onze Magnetar 350kg en onze andere magneten laten zien. Het verbaasde hem dat er in onze magneten zoveel trekkracht verstopt zat. Na twee bakkies koffie en lekkere koeken zijn wij samen met onze sterke magneten er op uit gegaan. Bij ons in het mooie dorpje Heerde zijn wij op zoek gegaan naar bodemvondsten. Voor de videobeelden: klik hier.

Op zoek naar een goede plek om te magneet vissen

magneet vissen opbrengsten

Aangezien wij zelf uit Heerde komen hebben wij natuurlijk al veel plekken in Heerde met de magneet afgevist. Het was dus even spannend om een goede plek te vinden. Uiteindelijk zijn wij gaan vissen in het Apeldoorns kanaal die tot voor kort is uitgebaggerd, maar waar nog van alles in bleek te liggen. Al snel kregen wij veel belangstelling van omstanders. Jan die geheel in het blauw gekleed was viel namelijk al snel op. Van twee oude omstanders kreeg Jan een goede tip, namelijk lever het oud ijzer in. ”Kun je een poar cent’n mee beur’n” kreeg hij te horen. En gelijk hebben ze, want wanneer je al het gevonden ijzer wat je niet wilt bewaren netjes opruimt en wegbrengt kan het je inderdaad wat opleveren.

Wat levert het oud ijzer met magneet vissen op?

Wij leveren al ons ijzer in ieder geval in bij de oud ijzerhandelaar. Gemiddeld krijg je 17 cent per kilo. Dit kan per dag/week/maand variëren. Wanneer jij een paar grote zware items omhoog haalt zit je net als ons zo op 70 euro. Dat zijn toch best wat centen, of niet?

De vangsten van de dag

Binnen het uur dat wij met onze sterke magneten aan het vissen waren hadden wij de volgende items boven water weten te halen: een keerklep, twee blinkers, een trekkabel, een kaarsenkandelaar en twee keer 5 cent. Wie weet hadden we nog veel meer gevonden als wij door waren gegaan?? Dat is nou net het mooiste aan magneetvissen, je weet het niet!

Wij hebben samen met Jan een leuke dag gehad en wij vonden het leuk om het concept magneet vissen aan hem uit te leggen. Lees hier hoe mijn hobby voor magneetvissen ontstond. 

Wil je ook beginnen met magneetvissen? Bekijk dan onze vismagneten voor beginners. Ben je al een ervaren magneetvisser? Kijk dan naar onze vismagneten voor gevorderden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Global Magnet Fishing Day 2023

Nominatie Oranje Handelsmissiefonds

Magneetvissen voor Team Roxy