Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

Annelies
4 - 7 min. read
30 aug, 2021

Buiten tijdens het buitenspelen, op YouTube in video's van die bekende vlogger: overal komt je kind de hobby magneetvissen tegen. Mensen halen veel oud ijzer boven water en soms zelfs bijzondere spullen zoals fietsen, geldkistjes en hoefijzers. Het lijkt je kind een geweldige hobby en al meerdere keren heeft hij jou gevraagd of hij een magneet mag om te magneetvissen. Over een paar weken is hij jarig. Het lijkt je geweldig als hij vaker buiten is en actief bezig gaat, maar je hebt eigenlijk nog een paar vragen bij deze hobby. Is dit niet te gevaarlijk voor mijn kind? Mag mijn kind eigenlijk wel magneetvissen? En zo ja, welke vismagneet is dan het beste voor mijn kind? Nieuwsgierig naar die antwoorden? Lees dan snel verder!

Mag mijn kind magneetvissen?

Magneetvissen kopen? Dat doe je bij Magnetar.

Het antwoord hierop is heel simpel: ja. Iedereen mag magneetvissen, maar wel onder een aantal voorwaarden. Er zijn enkele steden in Nederland waar magneetvissen verboden is. Bekijk voordat je gaat magneetvissen op de website van de gemeente waarin je wil gaan vissen of er daar regels zijn over magneetvissen. Tip zoek in google op de plaatsnaam + APV, je komt dan uit op de APV van de desbetreffende gemeente. Met de zoekfunctie kun je zoeken op Magneetvissen.

Daarnaast is het van groot belang dat je zelf inschat of jouw kind al zelfstandig op pad kan gaan met een vismagneet. Voor jonge kinderen raden wij aan altijd onder begeleiding te gaan magneetvissen. Dit geldt ook voor wat oudere kinderen, maar hierin kan je na een aantal keren samen magneetvissen als ouder beter inschatten of hij/zij het op een gegeven moment zelfstandig zou kunnen.

Tips voor kinderen

 1. Zorg altijd voor een goede vismagneet. Kies er één die goed bij jouw leeftijd past en waar je veilig mee kunt magneetvissen.
 2. Doe altijd handschoenen aan. Dit beschermt je vingers wanneer je bijvoorbeeld ijzer van je magneet af moet halen.
 3. Zoek naar mooie plekken. Waar zullen mensen spullen in het water gooien? Denk hierbij bijvoorbeeld aan bruggen!
 4. Als je iets omhoog vist waarvan je niet weet wat het is, laat het dan altijd weer terugzakken in het water.
 5. Verzamel al het oud ijzer in een emmer of doos. Als je een paar keer bent wezen magneetvissen kan je je ouders vragen om samen naar de oud ijzer boer te gaan. Als je hier je oud ijzer inlevert krijg je hier geld voor. Dat is nog eens leuk geld verdienen! Bekijk hier de beste vondsten van onze klanten.
 6. Doe het samen, met je ouders, broer, zus of vrienden! Dat is veel gezelliger en spannender. Wie haalt de bijzonderste spullen boven water?

Tips voor ouders

 1. Voor kinderen is het enorm belangrijk om handschoenen te dragen. Handschoenen zullen hun handen beschermen tegen scherpe voorwerpen, zodat je snijwonden of blauwe plekken voorkomt. Probeer rubberen handschoenen voor ze te krijgen, want ze zijn waterdicht en zorgen voor een strakke pasvorm die nodig is voor magneetvissen.
 2. Leer je kind direct om altijd alles op te ruimen wat hij/zij omhoog vist. Neem bijvoorbeeld altijd een emmer of een doos mee of meld een stapel met oud ijzer aan via www.buitenbeter.nl Zo blijft de hobby leuk voor iedereen!
 3. Aan elke hobby zitten gevaren. Heel soms is het zo dat er een explosief omhoog gevist wordt tijdens het magneetvissen. Leer uw kind altijd om voorwerpen die hij/zij niet herkent terug te laten zakken in het water. Zo voorkom je gevaarlijke situaties.
 4. Is je kind oud en verstandig genoeg om alleen te magneetvissen? Laat ze dit dan altijd op een drukkere bevolkte plek doen. Op deze manier is er altijd wel iemand in de buurt.
 5. Wij raden aan om altijd samen met je kind te gaan magneetvissen. Het is een leuke buitenactiviteit waarbij je samen opzoek gaat naar mooie voorwerpen. Helemaal wanneer kinderen jonger zijn moet je ze niet alleen laten magneetvissen. Ze moeten eerst de tips & tricks leren!

Welke vismagneet voor welke leeftijd?

Dit is een vraag die wij als specialist in magneetvissen vaak krijgen. Het is een moeilijke vraag, omdat de ene 8-jarige de andere niet is. De ene is groter, verstandiger of heeft al ervaring met magneetvissen, terwijl een ander nog niet sterk genoeg is voor een iets grotere magneet of nog nooit is wezen magneetvissen.

Wil je voor een goede en veilige optie gaan? Kies dan de Kinder Vismagneet set van Magnetar. Dit pakket bevat een magneet waarmee kinderen tot 10 jaar veel plezier mee kunnen hebben. Het kinderpakket bevat een classic 110 met 110kg trekkracht. Deze magneet is van zichzelf al beschermd door een stalen behuizing, zogenoemde potmagneten. Het is een toegankelijke magneet voor kinderen met een perfect werpgewicht. Touw voor magneetvissen en lijm zijn inbegrepen. Dit pakket is met pakketkorting daarom extra goedkoop.

Toch een iets zwaardere magneet? De Classic 200 en de Classic 300 zijn voor grotere kinderen zeker nog geschikt om mee te magneetvissen. Ga je samen met je vader of moeder magneetvissen? Dan past een speciaal magneetvissen pakket het beste bij je.

Liever een allround magneet die aan alle kanten magnetisch is? De Easy vismagneet is zeer geschikt voor kinderen boven de 8 jaar die ervaring hebben met magneetvissen! Door de allround aantrekkingskracht is er een groter magnetisch veld, rondom de hele vismagneet. Hierdoor vang je extra veel!

Magneetvissen met mijn kind

Lijkt het je nou geweldig om je kind vaker naar buiten te zien gaan? Enthousiast om te gaan magneetvissen? Kies dan voor een kwalitatief goede vismagneet van Magnetar!

Reacties op: Magneetvissen voor kinderen: waar moet je op letten en welke magneten zijn geschikt?

Anita schreef:

Bedankt voor de tips!! Vooral die van de handschoenen en emmer heel goed. Mijn 3 kinderen doen het alledrie heel graag 7 en 11 en 13 jaar super leuk om het ze samen te zien doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

’s Werelds sterkste vismagneten – Ontdek de MEGACUBE ™ en CUBE ™!

Bril in het water laten vallen? Probeer magneetvissen

Wat gebeurt er als je een magneet breekt?