Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

Annelies
4 - 6 min. read
20 sep, 2021

World Cleanup Day 2021: Zaterdag 18 september was het zover. Over de hele wereld gingen mensen die dag de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Dat levert een schonere omgeving op en een prachtig, wereldwijd signaal dat iedereen daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Jong of oud: iedereen draagt zijn steentje bij aan een schonere omgeving. Magnetar is trots producten te verkopen die hetzelfde doen: de natuur schoner maken. Magneetvissen is een spannende hobby waarbij één van de mooiste bijkomstigheden toch echt het schoonmaken van de natuur is.

Met magneetvissen houd je de natuur schoon!

Magneetvissers zijn vaak gepassioneerde hobbyisten. Iedere keer wanneer je je touw met vismagneet uitgooit is het spannend wat je uit het water haalt. Veel mensen zijn zich er niet van bewust hoeveel mooie spullen, maar ook hoeveel vervuild afval magneetvissers uit het water halen. Dit is een hele mooie bijkomstigheid van deze hobby. Vaak hebben mensen geen idee hoeveel spullen er in de wateren worden gegooid: van kanalen tot rivieren, van sloten tot aan meren: overal wordt afval gedumpt. Magneetvissers gooien hun magneet uit in de hoop mooie spullen te vangen, maar ook om het water op te schonen en zo een extra zakcentje te verdienen met het verzamelen van oud ijzer én natuurlijk de natuur schoner te maken.

Tips milieuvriendelijk magneetvissen

Wil jij bijdragen aan een schonere natuur door middel van magneetvissen? Wij van Magnetar hebben een uitgebreid aanbod vismagneten, maar hebben hieronder ook wat tips, speciaal voor jou!

Natuurvriendelijk magneetvissen || Tip 1 van Magnetar

Ga je magneetvissen? Neem altijd iets mee waar je je opgeviste spullen in kan verzamelen. Denk hierbij aan een stevige emmer, een kar of simpelweg (stevige!) vuilniszakken. Door gaatjes in je emmer te maken, kan je deze deze tussendoor onder water drukken en zo de modder van je afval afspoelen. Het werkt dan net zoals een vergiet.

Natuurvriendelijk magneetvissen || Tip 2 van Magnetar

Verzamel al je afval op dezelfde plek en meld deze via de BuitenBeter App. Het zelf opruimen heeft natuurlijk altijd de voorkeur, maar wanneer dit niet mogelijk is raden wij aan altijd deze app te gebruiken. Laat nooit opgeviste spullen zomaar langs de waterkant liggen!

Het gebruik van de BuitenBeter App is vrij simpel.

Stap 1: Maak een foto van de stapel afval wat jij uit het water hebt gehaald;

Stap 2: Op basis van GPS wordt de exacte locatie bepaald;

Stap 3: Selecteer het probleem uit de lijst van veelvoorkomende problemen. Je kunt het probleem ook eventueel zelf beschrijven of toelichten.

Stap 4: Verzend nu jouw melding. Deze komt vervolgens automatisch binnen bij de desbetreffende gemeente. De app werkt in heel Nederland. Het verzenden van je melding is gratis, net als het downloaden van de app. Download deze app hier.

Natuurvriendelijk magneetvissen || Tip 3 van Magnetar

Naast een vismagneet om te magneetvissen, zou je er ook voor kunnen kiezen om een filter magneet mee te nemen. Dit is een magneet gemonteerd aan een bezem, waarmee je kleine voorwerpen makkelijk uit het gras etc. kan verwijderen.

De handige verrijdbare magneetbezem is voorzien van een permanente magneet. Zo kun je gelijk beginnen met het vegen naar magnetische objecten. De magneet bezem is voorzien van wielen en een uitschuifbare “duwboom”. Dit om het vegen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De magneet bezem pakt heel gemakkelijk troep van de grond op zoals schroeven, spijkers, slijpsel, krullen, bier dopjes en houdt deze vast aan de RVS bak. Wanneer u klaar bent kunt u d.m.v. een handvat de magneet omhoog trekken. Op die manier laat de magneet bezem alles vallen op de gewenste plaats.

Magneet op wielen

Deze magneet bezem is een ideaal stuk gereedschap om uw werkplaats, sportveld, opslagruimtes en parkeerplaatsen vrij te maken van ongewenst magnetisch materiaal. Ook na het magneetvissen kan je de kant er goed schoon mee krijgen.

Natuurvriendelijk magneetvissen || Tip 4 van Magnetar

Echte magneetvissers houden van de natuur. Magneetvissen is in feite een ecologische hobby. De rivieren, meren, kanalen, sloten en putten worden stukken schoner. Puur doordat magneetvissers de bodem afdreggen op zoek naar mooie ijzeren vondsten die het water corrosief maken en vervuilen. Magneetvissers zijn wij samen, dus houdt ook samen de naam hoog van een magneetvisser. Ruim altijd je spullen op, wijs elkaar hierop en help elkaar hiermee.

Samen houden en maken wij de wereld een stukje schoner! Deed jij dit jaar ook mee aan World Cleanup day? Laat het ons weten in de reacties! Van plan om volgend jaar mee te doen? Super bezig, jij!

Om te beginnen met magneetvissen heb je het volgende nodig:

Alles in één keer kopen? Kies dan voor een magneet vissen set.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

’s Werelds sterkste vismagneten – Ontdek de MEGACUBE ™ en CUBE ™!

Bril in het water laten vallen? Probeer magneetvissen

Wat gebeurt er als je een magneet breekt?