Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

Annelies
3 - 5 min. read
02 jan, 2020

Het is de nachtmerrie van elke magneetvisser: een vismagneet die losschiet van het touw. Kijk, als je je magneet kwijtraakt omdat hij vastzit aan iets en met geen mogelijkheid meer los te krijgen is, dat is erg. Maar daar kun je niet zoveel aan doen. Maar als je magneet losschiet van het touw, dan weet je dat je iets niet goed hebt gedaan. En dat is pas echt erg. Daarom leggen we in dit blog uit hoe je het touw aan je vismagneet vastmaakt, zodat jou deze afgang bespaard zal blijven.

Vismagneet touw knopen of niet knopen?

Je kunt het touw aan de ring van je vismagneet knopen, maar er zijn ook andere opties.

Bij Magnetar verkopen we vismagneet met touw met aan de ene kant een lus en aan de andere kant een rvs karabijnhaak. Dankzij die lus, die super stevig is en groot genoeg voor alle Magnetar magneten, kun je heel eenvoudig je vismagneet op een veilige manier vastmaken aan het touw. Dat gaat zo:

  1. Steek het einde met de lus door de ring van je magneet voor magneetvissen
  2.  Haal vervolgens de vismagneet door de lus.
  3.  Trek het touw aan.

Je zou ook de andere kant van het touw, met de karabijnhaak, kunnen gebruiken, maar dat raden we af. Niet dat die karabijnhaak van slechte kwaliteit is, integendeel. Maar je creëert er een extra gevaar mee dat je vast komt te zitten aan een obstakel onder water. De karabijnhaak is wel ideaal om het touw vast te maken aan een paal, reling of ander vast object op de oever, als extra veiligheid bij het magneetvissen.

Vismagneet touw knopen op 2 manieren

Besluit je om toch voor het knopen van het touw te gaan, dan zijn daar veel manieren voor. Een knoop voor je vismagneet is veilig, als hij strakker gaat zitten als je aan het touw trekt. Tegelijk moet de lus niet strakker om de ring van de vismagneet gaan zitten. Hieronder zie je twee goede manieren om een touw aan je vismagneet te  bevestigen:

Twee manieren om touw aan je vismagneet te knopen

Hoe dik moet je touw zijn?

Voor magneetvissen heb je sterk en soepel touw nodig. Dan kom je al snel uit bij nylon en polyester. Er is ook polypropyleen touw te koop, maar dat vinden wij te kwetsbaar om mee te gaan magneetvissen. Nylon en polyester touw is in diverse diktes te koop. Het is belangrijk om de dikte van het touw – en dus ook de sterkte – af te stemmen op de sterkte van je vismagneet. Onderstaande tabel geeft aan welk touw geschikt is voor welke vismagneet:

Dikte touwBreekkracht touwVoor vismagneet
6 mm720 kgtot 200 kg
8 mm1300 kg200 – 1000 kg
10 mm2000 kgvanaf 1000 kg

Bij Magnetar verkopen we polyester touw in deze drie diktes. Dit touw heeft naast zijn hoge sterkte nog enkele eigenschappen die belangrijk zijn bij het magneetvissen:

  • Het is soepel, zodat je de magneet goed in het water kunt gooien.
  • Het is 20 meter lang. Zo kun je alle kanten op.
  • Het is zacht. Het is niet prettig om aan een touw te trekken dat aanvoelt als schuurpapier. Overigens adviseren we om altijd handschoenen magneetvissen te gebruiken bij het magneetvissen.
  • Het is fel gekleurd, zodat het goed zichtbaar is op en in het water.
  • En het touw beschikt over de hierboven al genoemde lus en karabijnhaak.

Hét ideale touw dus om met een gerust hart je vismagneet in het water te laten plonsen. Op zoek naar een totaalpakket? Kies dan een geschikt magneet vis set.

Veelgestelde vragen

Welk touw gebruik je voor magneetvissen?

Wij raden je aan om nylon of polyester touw te gebruiken in de juiste dikte, afhankelijk van de zwaarte van je magneet.

Waar koop je een goed touw voor magneetvissen?

In onze eigen webshop en bij bol.com koop je Magnetar touw, dat speciaal ontwikkeld is voor magneetvissen.

Reacties op: Een goede knoop voor magneetvissen: hoe maak je die?

Paul aspers schreef:

Hallo Magnetar,
Bij deze een vraag over een complete set ik zie dat er ook lijm bij zit ,is dat voor de bout te lijmen ??
Ik wil gaan magneet vissen en mijn 2e vraag is als ik bij jullie een set koop kunnen jullie die dan lijmen en knopen zodat ik zeker weet dat het vast zit en zo de complete set op te sturen .
Groets Paul Aspers uit Weert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bril in het water laten vallen? Probeer magneetvissen

Hoe duur is een vismagneet?

Sleutel in het water laten vallen? Probeer magneetvissen!