Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

Annelies
3 - 5 min. read
14 jul, 2021

Zomervakantie 2021: de leukste kinderactiviteit in eigen land!

De laatste schoolweken vol bijzondere dagen zitten er voor veel kinderen al op. De rapporten zijn mee, juffendag is geweest, de musical van groep 8 opgevoerd en dan…. zomervakantie! Heerlijk een aantal weken langer in de pyjama, laat opblijven en samen leuke dingen doen. De zomervakantie was voor de meesten altijd het moment om lekker op vakantie te gaan naar het buitenland, maar helaas is dat niet meer vanzelfsprekend. Hoog tijd om nieuwe dingen te ontdekken in eigen land! 

Samen een dag naar het pretpark, super leuk, maar toch best prijzig met het hele gezin. De dierentuin in de buurt zijn we ook al vaak geweest, dan maar een stukje verder rijden! Onderweg rijden jullie over een brug en zien jullie een drietal kinderen staan. Een stukje verderop staat een man bij een bergje oud ijzer. De kinderen lachen en gooien iets in het water. “Wat zijn ze daar aan het doen?”, vraagt je jongste kind. “Ik heb geen idee”, antwoord jij. Gelokt door het kindergelach rijd je langzamer en parkeer je de auto bij de man. Je doet je raampje naar beneden en ziet dat ook hij nu iets in het water gooit. In zijn handen heeft hij een oranje touw. “Wat zijn jullie aan het doen?”, vraag je geïnteresseerd. “Magneetvissen, de leukste hobby die er is!”. Je oudste kind heeft onderhand de achterdeur al open, springt eruit en rent naar de waterkant toe. “Mama, dat wil ik ook!”.

kinderen vissen, magneetvissen kinderen, pakket kinderen, magnetar, vissen met magnetar, vismagneet kind

Magneetvissen: de leukste activiteit met het hele gezin!

Een vismagneet, een touw en gooien maar! Samen het water schoner maken én een extra zakcentje verdienen met het oud ijzer. Fietsen, winkelwagentjes, blikjes, munten… er komt van alles naar boven! Vervolgens het oud ijzer inleveren en iets lekkers kopen met het verdiende geld, of toch sparen voor speelgoed? Klinkt als een geslaagde dag! Het leukste is dat je al voor €35,- compleet aan de slag kan met een kinder vismagneet set en dat je daarmee vele dagen kan magneetvissen. Benieuwd waarom magneetvissen zo’n leuke activiteit is voor kinderen? Lees dan hieronder het verhaal van Evelien.

kinderen hobby, kinderset magneetvissen, magneet kinderen, ideeën hobby kind, magneetvissen met kind
Evelien haar dochter Bo aan de waterkant

Evelien: “Zodra het maar kan en wij samen tijd hebben om als gezin te gaan magneetvissen gaan wij erop uit. Wij begonnen met maar 1 magneet een lichte, nou dit viel bij onze dochter Bo wel erg goed in de smaak en ze kon het ook goed zelf doen. Mama kwam nog maar amper zelf aan de beurt. Hierop besloot ik om een eigen magneet voor mijzelf te halen de terror.

Nu, zodra ze maar ergens water ziet, zegt ze “hier moeten wij magneetvissen”. Op dagen die wij tijd hebben gaan we samen op pad. Bo met haar eigen magneet: daar gaat ze dan! Ze is 5,5 jaar oud. We zijn in de buurt van de stuw in Linne aan het gooien en, ja hoor! Ik hoor “mama mama ik heb wat!”, het was een ventilator rooster van iets. Apetrots dat ze was met haar vondst.

Ze echt mega blij met elke vondst en lacht zelfs mij uit als ik niks eraan heb. Helaas hebben we nog niks waardevols gevonden wij doen dit nu ongeveer een half jaar. Van de zomer gaan wij naar Frankrijk op vakantie en Bo vertelde dat wij de magneten ook moesten meenemen zodat wij daar misschien wel de grote schat vinden, zoals zij dat zegt. Het is erg makkelijk voor kinderen om te doen en erg leuk en het is altijd een verassingen wat er mee naar boven komt.”

Ideeën zomervakantie activiteiten

Ben jij op zoek naar een leuke hobby voor je kinderen? Laat ze eens proeven van het magneetvissen! Bekijk dan eens de kinder vismagneet set en ga samen met ze op pad. Benieuwd welke magneten veel verkocht worden en aan wie? Dit zijn de top 10 best verkochte vismagneten. Zijn je kinderen oud genoeg om zelf op pad te gaan met de magneten? Ga de eerste keer altijd even met ze mee en kijk hoe ze het doen. Geef ze tips om veilig met de magneet en met de vondsten om te gaan.

Magneetvissen, de leukste hobby voor kinderen!

Reacties op: De leukste kinderactiviteit in eigen land! Zomervakantie 2021

Antoinet schreef:

Wat een leuk verhaal van Evelien. Mijn jongens zijn ook dol op magneetvissen. Altijd aan het zoeken naar oud ijzer en andere mooie voorwerpen. Ze kunnen er dagen zoet mee zijn!

Wessel schreef:

Magneetvissen is inderdaad een hele verslavende hobby, maar ooooh zoooo leuk!!! Ik kan mij voorstellen dat het voor kinderen ook erg leuk is om te doen. Jullie magneten zijn top Magnetar 4ever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday bij Magnetar

Welke metalen zijn magnetisch?

Putdeksellifter kopen? Hier moet je op letten!