Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

Annelies
5 - 8 min. read
19 mei, 2020

Magneetvissen Leiden


Wat lees je in dit artikel- Waarom een bezoek aan Leiden als magneetvisser zeker de moeite waard is, leuke activiteiten in Leiden, tips voor het magneetvissen Leiden, bunkers in Leiden, tips van magneetvisser Mike en ga zo maar door!

Leiden, grachtengordels, oude pakhuizen en vele kleine bruggetjes. Leiden is een gemoedelijke, historische en levendige stad waar wij magneetvissers erg blij van worden! Maar let op: op 17 december 2019 nam de Leidse gemeenteraad het besluit om een verbod op magneetvissen op te nemen in de APV. Helaas! Wij vragen magneetvissers dergelijke besluiten uiteraard wel altijd te respecteren. Dit artikel gaat dus ook over magneetvissen in de omgeving van Leiden en leuke tips voor andere magneetvis verbonden activiteiten in de mooie stad Leiden. 

Magneetvissen met een krachtige magneet? Klik hier!

Bunker opgedoken in de Munnikenpolder | leiderdorp

Tips voor het magneetvissen
rondom Leiden

De Tweede Wereldoorlog heeft in Leiden en omgeving veel sporen nagelaten. Magneetvissen in Leiden is dus verboden, maar er zijn vele prachtige magneetvis plekken om Leiden waar je zeker eens in de buurt van deze plekken je magneet uit zou moeten gooien. Zorg altijd dat je al je vondsten na het magneetvissen opruimt, want zou houden wij het magneetvissen leuk voor iedereen! Neem van te voren dus een vuilniszak mee als je gaat magneetvissen en/of gebruik de BuitenBeter app.

Zeker een bezoek waard: bunkers! Deze bunker in Leiderdorp, met prachtige wateren eromheen, is voor magneetvissers dus ook een prachtplek.

De Bunker van Leiderdorp in de Munnikenpolder
De Bunker van Leiderdorp in de Munnikenpolder

Aan de Morsweg in Leiden bevindt zich de laatste bunker die in Leiden is gebouwd. Het gaat hier om een großschaltstelle type 616. Sinds maart 2014 staat deze bunker ook op de lijst van de monumenten van deze stad. De bunker behoorde tot de freie küste tussen Katwijk en Scheveningen. Als camouflage van deze verborgen bunker bouwde de Duitsers een halfsteensmuur om de bunker heen. Onderduikers.nl schreef een interessant artikel over deze bunker. Geïnteresseerd? Lees het artikel hier.

bunkerinfo geschiedenis leiden
Afbeelding van de bunker in Leiden, Bunkerinfo.nl

Tips voor magneetvis verbonden activiteiten Leiden

Als magneetvisser is het goed om je te verdiepen in de geschiedenis van ons land. Waarom? Als jij je goed verdiept kom jij steeds meer te weten over wat er allemaal gebeurd is op plekken waar jij eventueel kan gaan magneetvissen. Wanneer jij bijvoorbeeld leest dat ergens bij jou in de buurt in de tweede wereldoorlog een vliegtuig is neergestort, klinkt dat als een geweldige plek om eens je magneet uit te werpen! In Leiden zijn een aantal leuke plekken waar je veel kan leren over de geschiedenis van ons land en deze delen wij graag met jou

Het Rijksmuseum van Oudheden 

Uiteraard gaan ze in het Rijksmuseum van Oudheden heel ver terug de tijd in, maar dat gaan magneetvis vondsten soms ook! Ontmoet de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen en maak kennis met de oudste bewoners van Nederland. Het Rijksmuseum van Oudheden is een bijzonder interessant museum voor jong en oud. Tip voor kinderen: ontdek in dit museum waar de Romeinen en hun families tweeduizend jaar geleden leefden bij de grens. Door samen te puzzelen en te speuren, verkennen jullie het Romeinse grensgebied langs de Rijn. Jullie zijn ‘nieuwe inwoners’ en moeten daarom inburgeren. Je maakt kennis met de taal van de Romeinen (het Latijn) en hun gewoontes. Er is een ‘vervloekingsput’ en met een keukenspel leer je Romeinse recepten kennen. Een echte aanrader!

Waardgracht Leiden (1960) - Geschiedenis van Zuid-Holland

Erfgoed Leiden en Omstreken

Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO) is de plek waar je moet zijn als je veel informatie wil over de geschiedenis van Leiden en omstreken! Het is een kenniscentrum voor onderzoek, educatie met heel veel nuttige informatie over de geschiedenis van deze stad; ruim negen kilometer eeuwenoud archief en een uitgebreide collectie boeken, prenten, affiches en films. Bij ELO adviseren en informeren ze je ook over de archeologie in de omgeving: super interessant dus!

Verder heeft Leiden nog talloze monumenten die zeker het bezoek waard zijn. Welke? Dat lees je hier.

Interview || Magneetvissen omgeving Leiden

Magneetvisser Mike vertelt graag waarom magneetvissen rondom Leiden het leukste is om te doen!
Vismagneet kopen Leiden? Mike weet de beste plek!

Hoe heet je, hoe oud ben je en waar woon je?
Ik ben Mike van der Horst, 29 jaar en woonachtig in Voorschoten.

magneetvissen leiden, magneetvisser, magneet kopen leiden
Mike uit Voorschoten

Wat betekent magneetvissen voor jou?
Magneetvissen is heerlijk ontspannend voor mij, mede door mijn drukke werk( horeca) heerlijk in de buitenlucht bezig zijn. De belangstelling van de omstanders is ook zeer aanwezig, er is altijd wel iemand die naar je toe komt wat je aan het doen bent en of je al iets leuks gevonden hebt.

Waarom ga jij graag in de omgeving van Leiden magneetvissen?
In de omgeving van Leiden is heel veel water te vinden zoals een aantal recreatie meren maar voornamelijk grachten. Eens in de zoveel tijd baggert de gemeente de grachten uit maar bij sommige plekjes kunnen zij niet komen

Is magneetvissen en goede hobby om uit te voeren in de omgeving van Leiden?
Magneet vissen is zeker een goede hobby, mede omdat je je gedachten even kan verzetten en lekker in de buitenlucht bezig bent.

magneetvissen Leiden, vismagneet Leiden, magneet kopen Leiden, hobby Leiden
Mike zijn magneetvis vondst // Leiden omgeving

. Zoek op internet waar er is gebaggerd, ga naar de grachten en zoek bruggen op.
2. Als beginnende magneetvisser raad ik een 250/300 kg magneet aan. Dit om een beetje te wennen aan het gevoel en trekkracht.

Waar koop jij je magneten als je in de omgeving van Leiden wilt magneetvissen?
Online bij Magnetar natuurlijk! In Zoeterwoude (5 km van Leiden) zit ook een firma die magneten verkoopt, maar na wat research op het internet toch echt bij Magnetar uitgekomen en geen seconde spijt!!

Waarom is de omgeving van Leiden de plek om te magneetvissen?
De omgeving van Leiden is onderdeel van de oorlog geweest. Als je de plekjes weet ligt er nog een hoop.

Wat is jouw mooiste vondst uit de omgeving van Leiden?
Mijn mooiste vondst is een Bajonet K98 uit WW2 (zie foto). Deze is gevangen bij een kasteelvijver in wassenaar.

Vismagneet kopen Leiden

beast vismagneet

Waar koop jij je magneten als je rondom Leiden wilt magneetvissen?
Mike koopt zijn vismagneten vanuit Leiden online op www.magnetarvismagneet.nl

Magneetvissen kopen Leiden? Vismagneet kopen Leiden? Magneet kopen Leiden?
www.magnetarvismagneet.nl
✓Voor 23:00 besteld, volgende werkdag in huis
✓Gratis verzending boven de 20 euro
✓Langskomen na een belletje is altijd mogelijk. Klik hier voor je reistijd en bel Magnetar op +31650678719

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

’s Werelds sterkste vismagneten – Ontdek de MEGACUBE ™ en CUBE ™!

Bril in het water laten vallen? Probeer magneetvissen

Wat gebeurt er als je een magneet breekt?