Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

Reinout
3 - 4 min. read
16 mrt, 2023

Wil je een putdeksellifter kopen, maar heb je geen idee waar je op moet letten? Wij geven je een aantal tips, zodat de aanschaf van een geschikte putdeksellifter en/of puthaak een stuk gemakkelijker wordt.

Er zijn beroepen waarbinnen rioolputten, afsluiterputten of brandkraanputten met enige regelmaat geopend worden. Dit kant best zwaar zijn. Wie dat meermaals heeft gedaan, kan dit beamen. Gelukkig kan goed gereedschap het werk verlichten. De beste putdeksellifters, zoals de Magnetar THOR bieden je de mogelijkheid om een ergonomische houding aan te nemen. Dit zorgt voor een minder negatieve impact op de gezondheid, wat prettig is voor de persoon in kwestie én de werkgever.

Putdeksellifters en puthaken worden in verschillende soorten en maten aangeboden. Zo zijn er simpele puthaken met een enkele haak. Ook vind je producten met magneten, hamers en andere functionaliteiten die het openen van een veelvoud aan zware deksels gemakkelijker moeten maken. Afijn, laten we een aantal tips voor het kopen van een putdeksellifter met je doornemen.

De juiste putdeksellifter kopen voor jouw situatie

Niet iedere put heeft dezelfde deksel, dat is logisch. Een brandkraanput is in de meeste gevallen immers een stuk kleiner dan een rioolput. Het is daarom verstandig om jezelf af te vragen welke functies een putdeksellifter of een puthaak moet hebben. Heb je aan een simpele haak genoeg of is een magneet inclusief een hamer en een haak handig voor jouw specifieke situatie?

Vandaag de dag zijn er ook puthaken beschikbaar die door twee personen tegelijk gebruikt kunnen worden. Deze producten zijn doorgaans alleen nuttig bij de meest zware rioolputten en wanneer er daadwerkelijk twee personen aanwezig zijn om de puthaak te bedienen.

Meerdere functie in één putdeksellifter

De ervaring leert dat het handig is om een putdeksellifter met meerdere functies te kopen. Hier zijn verschillende redenen voor. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin die ene rioolput of brandkraanput écht niet open wil. Wanneer je niet het juiste gereedschap hebt, sta je voor een behoorlijke uitdaging. Een product met meerdere functies behoedt je voor dit soort situaties. Een haak, hamer en magneet zijn immers altijd binnen handbereik. Met een magneet kun je tillen, met een haak lepelen en met een hamer slaan.

Daarnaast neemt een dergelijke alles-in-één oplossing niet veel ruimte in beslag. Een putdeksellifter, zoals de Magnetar THOR, heeft een lengte van slechts 67 cm en een breedte van 21 centimeter. Deze berg je op eenvoudige wijze op in een bedrijfswagen.

Let op het type magneet

Een putdeksellifter kopen inclusief een magneet is een slimme keuze. Het geeft je namelijk de mogelijkheid om rechtopstaand de deksel van een put te verwijderen. Echter, niet elke magneet is even sterk. Het is verstandig om bij aanschaf van een product met een magneet te kijken waarvan het gemaakt is. Wij raden aan om te kiezen voor een magneet van neodymium. Deze zijn immers het sterkst.

Een onverwoestbare putdeksellifter kopen

Het klinkt misschien simpel, maar is allesbehalve onbelangrijk. Een puthaak of putdeksellifter moet van uitstekende kwaliteit zijn. De juiste materialen maken een product onverwoestbaar. Voor puthaken is dit enorm belangrijk. Met het openmaken van een rioolput, afsluiterput of brandkraanput gaat in sommige gevallen behoorlijk wat kracht gepaard. Met name, wanneer je een putdeksellifter met een hamerfunctie gebruikt. Doorgaans is massief staal (gegalvaniseerd of roestvrijstaal) een uitstekende keuze. Is het product niet massief? Vraag dan naar de staaldikte.

Het moge duidelijk zijn dat de aanschaf van een putdeksellifter niet eenvoudig is. Wij raden aan om in eerste instantie te bepalen welke functies voor jouw specifieke situatie benodigd zijn en vanuit dat punt de volgende stappen te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday bij Magnetar

Welke metalen zijn magnetisch?

10 tips voor magneetvissen: zo is het veilig en vang je het meest