Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

Reinout
3 - 5 min. read
26 feb, 2018
Magneten en kinderen

Inslikken

Kinderen kunnen kleine magneten inslikken. Indien meerdere magneten worden ingeslikt, kunnen deze in de darm blijven vastzitten en levensgevaarlijke complicaties veroorzaken. Magneten zijn geen speelgoed! Zorg ervoor dat de magneten niet in de handen van kinderen terechtkomen. Bekijk hier magneten geschikt voor kinderen.

magneet elektriciteit

Elektrische geleidbaarheid

Magneten zijn van metaal en geleiden elektrische stroom. Kinderen kunnen proberen magneten in een stopcontact te steken en hierbij een stroomstoot krijgen. Magneten zijn geen speelgoed! Zorg ervoor dat de magneten niet in de handen van kinderen terechtkomen.

Magneet kneuzingen

Kneuzingen

Grote magneten beschikken over een zeer sterke aantrekkingskracht. Bij onvoorzichtig hanteren kunt u uw vingers of huid tussen twee magneten klemmen. Dat kan tot kneuzingen en bloeduitstortingen op de desbetreffende plekken leiden. Erg grote magneten kunnen door hun kracht botbreuken veroorzaken. Draag bij het hanteren van grotere magneten dikke beschermende handschoenen. Ontdek hier welke trekkracht het beste bij je past.

Pacemaker magneet

Pacemakers

Magneten kunnen de werking van pacemakers en geïmplanteerde defibrillatoren beïnvloeden. Een pacemaker kan in de teststand worden geschakeld en een gevoel van onwelzijn veroorzaken. Een defibrillator werkt eventueel niet meer. Houd als drager van dit soort apparaten voldoende afstand van magneten(1M). Waarschuw dragers van zulke apparaten dat ze niet in de buurt van magneten mogen komen.

Tilkracht magneet

Zware voorwerpen

Te grote of plotselinge belastingen, materiaalmoeheid en/of materiaalfouten kunnen ertoe leiden dat een magneet of magneethaak van zijn ondergrond loskomt. Omlaag vallende voorwerpen kunnen tot zware verwondingen leiden. De aangegeven houdkracht wordt uitsluitend onder ideale voorwaarden bereikt. Neem een hoge veiligheidsfactor in uw berekeningen. Gebruik magneten niet op plekken waar bij falen van het materiaal personen schade kunnen lijden.

magneet gevaar

Metaalsplinters

Neodymium magneten zijn broos. Wanneer twee magneten tegen elkaar botsen kunnen ze versplinteren. Scherpe splinters kunnen een aantal meter weg vliegen en uw ogen verwonden. Vermijd het tegen elkaar botsen van magneten. Draag bij het hanteren van grotere magneten een veiligheidsbril. Let erop dat personen om u heen eveneens beschermd zijn of afstand houden.

magnetisch veld

Magnetisch veld

Magneten wekken een verreikend, sterk magneetveld op. Ze kunnen onder andere televisies en laptops, harde schijven van computers, creditcards en EC-pasjes, digitale opslagmedia, mechanische horloges, hoortoestellen en luidsprekers beschadigen. Houd magneten uit de buurt van alle apparaten en voorwerpen die door sterke magneetvelden kunnen worden beschadigd.

Nickel magneet

Nikkelallergie

De meeste van onze magneten bevatten nikkel, ook diegene zonder nikkel-coating. Bepaalde mensen reageren allergisch op contact met nikkel. Bij voortdurend contact met voorwerpen, die nikkel bevatten, kunnen zich nikkelallergieën ontwikkelen. Vermijdt u langdurig huidcontact met magneten. Vermijd het gebruik van magneten als u al een nikkelallergie heeft.

magneet vervoeren vliegtuig

Luchtpost

Magneetvelden van niet correct verpakte magneten kunnen de navigatieapparatuur van vliegtuigen beïnvloeden. In het ergste geval kan dit tot een ongeval leiden. Verstuur magneten uitsluitend in verpakkingen met voldoende magnetische afscherming per luchtpost.

magneet versturen

Verzending per post

Magneetvelden van niet correct verpakte magneten kunnen storingen aan sorteerapparatuur veroorzaken en gevoelige goederen in andere pakketten beschadigen. Gebruik een ruim bemeten doos en plaats de magneten met behulp van vulmateriaal in het midden van het pakket. Rangschik de magneten zodanig in het pakket dat de magneetvelden elkaar opheffen. Gebruik indien nodig ijzeren platen om het magneetveld af te schermen. Voor het verzenden per luchtpost gelden strengere regels: Neem de waarschuwing ‘Luchtpost’ in acht.

magneet mensen

Uitwerking op mensen

Magneetvelden van permanente magneten hebben naar de huidige stand van kennis geen meetbare positieve of negatieve uitwerking op de mens. Een bedreiging van de gezondheid door het magneetveld van een permanente magneet is onwaarschijnlijk, maar kan niet volledig worden uitgesloten. Vermijd voor uw eigen zekerheid een langdurig contact met de magneten. Berg grote magneten minstens een meter van uw lichaam verwijderd op.

magneet werking

Temperatuurbestendigheid

Neodymium magneten hebben een maximale gebruikstemperatuur van 80 tot 200 °C. De meeste neodymium magneten verliezen bij temperaturen van 80 °C en hoger voorgoed een deel van hun houdkracht. Gebruik deze magneten niet op plaatsen waar ze aan grote hitte blootgesteld worden. Wanneer u lijm gebruikt mag u deze niet met hete lucht uitharden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bril in het water laten vallen? Probeer magneetvissen

Hoe duur is een vismagneet?

Sleutel in het water laten vallen? Probeer magneetvissen!

Inhoudsopgave