Gratis verzending vanaf € 20

Vragen? info@magnetar.nl

De specialist in magneetvissen

Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Header logo - Magneetvissen met een Magnetar vismagneet
Service nodig?
+(31)6 51681066
Reinout
3 - 5 min. leestijd
07 feb, 2018

Hoe sterk moet mijn vismagneet zijn en welke trekkracht heb ik nodig voor magneetvissen? Dit is een veel voorkomende vraag. Hierop is eigenlijk niet eenduidig antwoord te geven. Het gaat er eigenlijk om wat jij met je magneet omhoog wilt vissen en wat je als persoon aan kunt. In dit artikel proberen wij jou wegwijs te maken met de trekkracht van vismagneten. Zo kun jij straks een goede keuze maken welke trekkracht bij jou past. Momenteel zijn er veel verschillende soorten vismagneten wij beperken in dit artikel ons slecht tot het uitleggen van de trekkracht. Wil jij meer weten over de vormen en soorten vismagneten bekijk dan onze blog over ‘’soorten vismagneten’’.

Hoe werkt de trekkracht van een vismagneet

magneetvissen trekken wat ze kunnen! Dit komt namelijk door verschillende omstandigheden. De trekkracht van de vismagneten zijn onder ideale omstandigheden gemeten op een platte metalen plaat van 1cm dik. De trekkracht wordt loodrecht gemeten wanneer er schuin getrokken wordt neemt de trekkracht al af. De metalen plaat waarop gemeten wordt moet vlak en schoon zijn. Wanneer er troep zoals roest of blad tussen de magneet en het metaal bevind neemt de trekkracht af. Dit is ook het geval bij een bolling in het staal.

Voorbeelden in praktijk

Magneetvissen doe je in het water waarbij de bodemschatten uit het slip getrokken worden. De vismagneet schiet bij het binnenhalen tegen het voorwerp aan die hij tegen komt. Vaak zit er op dat moment blad, slip en roest tussen het voorwerp en de magneet. Hierdoor neemt de trekkrach af, een vismagneet met 350kg zal minder moeite hebben met het binnen halen van het object dan een 150kg vismagneet. Komt je magneet een nazi helm tegen dan neemt de trekkracht af omdat er een bolling in het voorwerp zit en het 0.3 cm dik is. Dit is ook het geval bij een fiets, de magneet kan niet zijn volledige diameter bedekken op de fiets. Dit aangezien de diameter van de stang slechts 30mm is en daarnaast nog een bolling bevat. Een magneet met 250kg trekt op dat moment slechts rond de 30 a 35kg. Net genoeg om een fiets er uit te trekken. Kluizen zijn gemakkelijk op te vissen omdat ze niet of nauwelijks roesten en valk zijn.

Onze mening over hoe sterk een vismagneet moet zijn voor magneetvissen.

Wil jij gaan magneetvissen of je kind en weet je nog niet of jij/hij of zij het leuk vind? Dan raden wij een magneet te kopen met 150kg. Wil jij niet te veel geld uitgeven en bijv. je verloren sleutels omhoog vissen koop dan een vismagneet met 80kg. Het nadeel van deze twee vismagneten is dat ze vrij licht zijn en niet diep door de bodem getrokken worden. Als jij wilt beginnen met magneetvissen en het gelijk goed aan wilt pakken dan is de easy of de hardcore vismagneet een goede keuze. Dit zijn twee krachtige magneten waarmee je bijna alles uit het water kan vissen én allround magnetisch zijn. Dit betekent dat aan iedere zijde van de magneet magnetische voorwerpen vast kunnen plakken. Hierdoor is je vangkans vele malen groter. Wil jij de meest zware kluizen en bij dieper liggende bodemschatten komen dan zijn de 350kg, 450kg, 550kg endubbel 400kg vismagneten een goede keuze. Dit zijn echter stofzuigers voor dieperliggende, zware objecten en laten niet los.

Help ik zit toch vast wat nu?

Pak een lange metalen buis en steek deze door het oog van de magneet. Door de hefboomwerking en het knikken doorbreek je de magnetische spanning. Wanneer de magneet vast zit in het water kan er gekozen worden om flinke rukken te geven (zo schuin mogelijk) zodat de magneet van het object losschiet. Mocht dit nog niet lukken trek dan in tegenovergestelde richting vanwaar je de magneet binnenhaalde.

Bekijk hier alle vismagneten of bekijk vondsten van onze lezers. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beschermd: Global Magnet Fishing Day 2022

Welke vismagneet is het beste voor mijn kind?

Dit zijn de top 10 best verkochte vismagneten