Gratis verzending vanaf € 20

Vragen? info@magnetar.nl

De specialist in magneetvissen

Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Header logo - Magneetvissen met een Magnetar vismagneet
Service nodig?
+(31)6 51681066
Annelies
4 - 6 min. leestijd
07 jan, 2020

Goede plek magneetvissen

Eén van de belangrijkste onderdelen van het magneetvissen. Het zoeken van de juiste plek voor het magneetvissen! Wij helpen jou hier graag bij, dus daarom volgen nu een aantal tips voor het vinden van de juiste magneetvisplek.

magneetvissen, WW2 vangsten, vismagneet, magneet, vis, magneetvissen, vismagneten, magneten, vangsten, kogels, kopen, korting, treasure, hunting, magnetfishing, magnet, magnets, ww1, ww2

Duik de geschiedenis in

Hopelijk ben jij als magneetvisser ook geïnteresseerd in de geschiedenis. Dit geeft jou namelijk een extra dimensie aan het magneetvissen. Waarom? Dat lees je hieronder.

goede plek magneetvissen, magneetvisplek, beste magneetvisplek, beste magneetvis plek, plekken, plek, magneetvissen, waar magneetvissen, opzoek naar beste plek magneetvissen

Bomen vertellen meer
Wil jij graag iets ouds op vissen? Zoek dan wateren op die al enige tijd bestaan. Uit een nieuw gegraven kanaal uit 1990 vind je namelijk minder snel leuke vondsten dan in een oud kanaal uit 1930. Hoe herken je oude wateren? Gebruik je ogen en kijk naar de bomen langs een sloot/plas/kanaal etc. Wanneer je alleen maar dunne stammen langs de waterkant ziet staan, dan is de kans groot dat het een nieuwere plek is. Hele dikke bomen? De stam van de boom bestaat uit een cilinder van hout. Om de cilinder van hout bevindt zich een laag van delingsweefsel, het cambium, dat naar binnen toe hout en naar buiten toe bastweefsel afzet. Hierdoor groeit de boom in de dikte: de zogenaamde secundaire diktegroei. Hoe ouder de boom, hoe dikker de stam. Staan er dus hele dikke bomen langs het water? Magneetvissen maar! Een makkelijke truc, toch?

Daarnaast kun je oude wateren opzoeken door oude kaarten te gaan vergelijken. Zoek een oude kaart en pak je Google Maps ernaast: vast en zeker dat jij verschillen gaat ontdekken! Verschillen ontdekt? Ga vooral naar de plekken die wél hetzelfde zijn gebleven. Wie weet haal je juist op die plek bijzondere oude vondsten naar boven. “Onderzoek doen is het belangrijkste voor het vinden van een geschikte visplek”, aldus Thomas van ardennes_battlefields. Een tip van één van onze magneetvisvrienden, Daan,  is daarbij ook zeker waardig om met jullie te delen: “Markeer op Google Maps waar je bent geweest en ga zo ieder water af.”

goede plek magneetvissen, magneetvisplek, beste magneetvisplek, beste magneetvis plek, plekken, plek, magneetvissen, waar magneetvissen, opzoek naar beste plek magneetvissen, kaart magneetvissen, kaart

Weten hoe Magnetar vismagneet dit doet? Wij gebruiken deze website!

Informatieboeken
Wil jij spullen uit de oorlogstijd vinden? Ga dan in de gemeente waar jij wilt gaan vissen opzoek naar informatieboeken/geschiedenisboeken over die omgeving. Vaak hebben ze bij een gemeentehuis of bij plaatselijke bibliotheken interessante boeken liggen over gebeurtenissen in de oorlog in die omgeving. Lees en bekijk deze boeken goed en wie weet kom jij handige informatie tegen! Ergens een vliegtuig neergestort naast een kanaal? Interessant. Ga op onderzoek uit! Dit is vaak één van de meest effectieve manieren om voorbereid naar een magneetvisplek te gaan. Dayton_vdw: “Het belangrijkste is informatie opzoeken!” Op een goede plek magneetvissen? Duik de geschiedenis in!

Bruggen

goede plek magneetvissen, magneetvisplek, beste magneetvisplek, beste magneetvis plek, plekken, plek, magneetvissen, waar magneetvissen, opzoek naar beste plek magneetvissen, brug, brug magneetvissen

Denk als een crimineel
Help!! Jij hebt een kluis gestolen, maar voelt nattigheid. Dumpen die buit! Wanneer een crimineel iets wil dumpen, dumpt hij dit het liefste in het water. Bruggen zijn daarom een goede spot om kluizen, geweren en andere dumpwaren naar boven te halen. Helaas is het ook vaak zo dat de kluizen leeg zijn gehaald en vervolgens gedumpt worden in een water. Dit maakt het omhoog halen van een kluis wel altijd heel spannend: zit er inhoud in, of niet? Er worden regelmatig kluizen gevonden met een waardevolle inhoud. Lees bijvoorbeeld hier eens over Dani (12) die een volle kluis vindt.

Beste spot
Om de bovenstaande reden is de brug vaak een goede magneetvisplek. Daarnaast is het ook een plek waar anderen wel eens iets verliezen of dumpen. Veel magneetvissers zijn daarom gek op bruggen! Metaaldetector_achterhoek: “Ga vissen bij een brug of in ieder geval een plek waar veel mensen langskomen! En.. vind het ook niet erg om daar even in het water te gaan! Dat is op een goede plek magneetvissen”

Let op oude betonvoeten
En zie jij langs een waterkant een oude betonvoet? Grote kans dat dit een fundering was van een brug! Zeker de moeite waard dus om daar even te gaan magneetvissen.

Baggeren

it vrijwel nooit wordt gedaan. Vooral de kans op oudere objecten neemt af als er gebaggerd is. Van aj_metaldetecting is dit ook de gouden tip: “Ga altijd na of het water waar je wilt zoeken pas uitgebaggerd is.”

goede plek magneetvissen, magneetvisplek, beste magneetvisplek, beste magneetvis plek, plekken, plek, magneetvissen, waar magneetvissen, opzoek naar beste plek magneetvissen, baggeren, waar is gebaggerd magneetvissen

Bij magneetvissen wordt er, net als bij het normale vissen, om je geduld gevraagd. “Je moet doorzetten!”, aldus wo2_en_metaaldetectie. Je zult niet bij de eerste keer binnen halen direct een kluis of zwaard aan je magneet hebben vastzitten. Demian geeft jou graag nog de volgende tip: “Op een goede plek magneetvissen doe je wanneer je ergens vist waar veel mensen langskomen. Of onder een viaduct!”.

magneetvissen info

Ben jij geïnteresseerd geraakt in het magneetvissen? Bekijk dan snel onze Nederlandse webshop of Duitse webshop voor de beste vismagneten.

Lijkt het je een dure hobby? Nou: bij de start misschien. Maar door vondsten te verkopen of oud ijzer in te leveren behaal je snel weer winst! En dan tot slot de grappige gouden tip van tjarkotjuhhh: “Ga met je Magnetar magneet naar een wensput, dan kan je zo weer een nieuwe magneet kopen met al die muntjes!”

Reacties op: Waar magneetvissen? Zo vind jij de beste plek!

Johan schreef:

Mooie tips! Bedankt!

Annelies schreef:

Bedankt Johan! Hopelijk heb je er iets aan.

Jaap schreef:

Slim dankjewel!

Annelies schreef:

Geen probleem Jaap! Veel plezier met magneetvissen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday vismagneten bij Magnetar!

Verdien meer! Word Magnetar promotor

De originele 360° allround magneten