Heb jij je bril in het water laten vallen? Dan wil je deze natuurlijk graag terug. Hoewel dit een lastige opgave is, kun je magneetvissen proberen. Met een vismagneet lukt het mogelijk wel. Magnetar is een specialist in magneetvissen en vertelt je alles wat je moet weten. Zo zie jij de wereld misschien weer door je eigen bril.
Een fout je is snel gemaakt. Je let even niet op en je hebt je bril in het water laten vallen. Wat kun je dan doen? Je moet er wel heel snel bij zijn om je bril direct uit het water te vissen. Meestal is dit niet het geval. Door het zand en de modder op de bodem zie je ook nog eens niets. Heb je wel eens aan magneetvissen gedacht?
Bril uit het water halen met een vismagneet
Het is mogelijk om een bril uit het water te halen met een vismagneet. Hier is echter wel een voorwaarde aan verbonden. In de bril moet namelijk magnetisch materiaal verwerkt zijn. Anders lukt het natuurlijk niet. Magnetische stoffen zijn ijzer, kobalt, nikkel en gadolinium. Probeer daarom te achterhalen of een van deze stoffen gebruikt is. Metaal kan ook magnetisch zijn, maar roestvrij staal is dit niet.
Zit één van deze stoffen in de bril verwerkt? Dan is het nog niet meteen vanzelfsprekend dat vismagneet de bril weet aan te trekken. Het kan namelijk om een dusdanig kleine hoeveelheid gaan, dat dit een moeilijk verhaal wordt. Probeer deze afweging zelf te maken. Heeft het kans van slagen en is het de moeite waard om een vismagneet te proberen?
Ligt de bril nog op dezelfde plek?
Doorgaans is een bril niet zo zwaar. Het montuur zal langzaam naar de bodem zakken, waardoor het goed mogelijk is dat de stroming zijn werk doet. Houd er daarom rekening mee dat de bril op een andere plek in het water ligt. Dit kan het proces natuurlijk bemoeilijken. Tel hier onhelder water bij op en je staat voor een lastige opgave.
Welke vismagneet heb ik nodig?
Wil je het toch met een vismagneet proberen? Dan moet je natuurlijk wel de juiste hebben. Met een allround vismagneet heb je een goede kans van slagen. Deze vismagneet is namelijk aan alle zijden magnetisch. Dit vergroot namelijk de kans dat het lukt. Helemaal wanneer je niet precies weet waar de bril ligt, is het prettig om 360° magnetisme te kunnen gebruiken.
Gelukkig is een bril niet zo zwaar. Daarom heb je in principe niet een hele krachtige vismagneet nodig. De Easy of Hardcore zijn in dit soort gevallen een prima keuze. Deze hebben een aantrekkende afstand van respectievelijk 10 en 14 centimeter. Hoe sterker een vismagneet is, hoe groter deze afstand is.
Je gooit je vismagneet natuurlijk niet zonder touw het water in. Met een speciaal touw voor magneetvissen bevestig je beide items eenvoudig. Dit touw stelt je in staat om op een slepende manier te zoeken. Het is ook mogelijk om een prikstok te gebruiken, maar dan lopen de kosten al snel hoog op.
Is het gebruik van een vismagneet het waard?
Een goede vismagneet is niet goedkoop. Daarom is het verstandig om jezelf af te vragen of de aanschaf van een vismagneet het wel waard is. De kosten van een bril en een vismagneet hoeven namelijk niet ver uit elkaar te liggen. Daarnaast weet je nooit zeker of het wel lukt om de bril te vinden.
Vraag een online community om hulp
Gelukkig zijn er ook community’s op Facebook en andere sociale media. Hierin zitten mensen die je wellicht kunnen helpen. Zo hoef je zelf niet een nieuwe vismagneet aan te schaffen.
Wil je meer weten over magneetvissen? Bekijk dan ons blog. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt.