Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

Reinout
4 - 6 min. read
31 jan, 2023

Natuurlijk, wij van Magnetar adviseren Magnetar vismagneten. Maar we weten heus wel dat er genoeg andere fabrikanten zijn die ook goede vismagneten maken. De vraag is alleen, hoe onderscheid je nou een kwaliteitsproduct van een goedkope vismagneet die het al na een paar keer magneetvissen laat afweten? Dat zit hem echt niet alleen in de prijs. In dit blog laten we zien waar je op moet letten.

Ferriet of neodymium

Het eerste waar je op moet letten als je een vismagneet wil kopen is het materiaal van de magneet. Er zijn twee soorten: magneten van ferriet en magneten van neodymium. We raden je aan om geen ferriet magneet te kopen. Die zijn weliswaar een stuk goedkoper dan neodymium magneten, maar ook een stuk minder sterk. Je zult er niet blij van worden.

Hoe herken je kwaliteit?

Wij adviseren dus neodymium vismagneten. Dat zijn trouwens ook de enige die we in onze magneetvis winkel verkopen. Ze zijn er in diverse prijsklassen en de vraag is: zijn de goedkopere vismagneten nou echt zoveel slechter dan de duurdere exemplaren? Dat valt volgens ons wel mee, als je een paar dingen goed in de gaten houdt:

  • Neodymium is een tamelijk bros materiaal, dat makkelijk breekt als je het tegen een hard voorwerp aangooit. Kies daarom een magneet met een beschermende kap van roestvrij staal of kunststof.
  • Kies de juiste capaciteit. Voor kinderen en beginners adviseren we een magneet met een niet al te hoge capaciteit, zo tussen de 80 en 200 kg. Ben je al ervaren en wil je ook wel eens een kluis of bromfiets uit het water halen, dan heb je een (veel) zwaarder exemplaar nodig.

(bron(bron)

Waarom goedkoop vaak duurkoop is

Kwaliteit is nooit gratis en ook niet bijna gratis. Als je bij Ali Express een vismagneet met een trekkracht van 80 kg koopt voor nog geen 5 euro, dan moet je niet raar staan te kijken als je na de eerste keer beet alleen de rvs behuizing ophaalt. Of dat je er alleen heel lichte spulletjes mee uit het water krijgt, omdat de capaciteit een stuk lager is dan die beloofde 80 kg.

Zo worden er ook sets aangeboden met veel te licht touw of met ondeugdelijke karabijnhaken en handschoenen waar je niets aan hebt. Let dus goed op, of beter nog: kies voor de zekerheid van een gespecialiseerde webshop. Dan weet je zeker dat je alleen je magneet weggooit en niet het geld dat hij gekost heeft.

Let op waar je jouw vismagneet koopt

Dat er daadwerkelijk vismagneten verkocht worden waar je weinig aan hebt bewijst dit YouTube filmpje. Een slechte vismagneet kopen is dus weggegooid geld. Het enige voordeel van de lage prijs van deze rommel is, dat je niet al te veel geld weggooit.

Wil je zeker zijn van een goede kwaliteit vismagneet? Vergeet dan de Amazons en de Ali Expressen van deze wereld en bezoek een gespecialiseerde webshop. Daar krijg je goede uitleg over de mogelijkheden en kun je ook terecht met al je vragen. Dat klinkt toch een stuk beter dan een omschrijving als: “Note: De afmetingen zijn gemeten handmatig, met lichte fouten. Gelieve de overhand in natura.” We raden je ook aan om geen tweedehands vismagneet te kopen. Die kan onzichtbare beschadigingen hebben of om wat voor reden dan ook veel van zijn kracht verloren zijn.

Wil je een goede vismagneet en toch niet teveel betalen? Bekijk dan de budget producten uit ons assortiment:

  • De kinderset en het starterspakket zijn perfect om je eerste ervaring als magneetvisser op te doen. Kies hier het vismagneet pakket dat het beste bij je past.
  • Wil je een losse vismagneet kopen die niet te duur is en toch goed, dan raden wij de Magnetar vismagneten uit de Classic serie aan. Dat zijn uitstekende enkelzijdige vismagneten met trekkrachten van 110 tot wel 500 kg.
  • Een voordelige allround vismagneet, die rondom aantrekt, is de Easy Magneet van 280 kg. Bekijk onze favoriete en betaalbare vismagneet 200 kg.

Veelgestelde vragen

Waar koop je een vismagneet?

Er zijn diverse vismagneet winkels in Nederland, bijvoorbeeld in Ommen, Lutten, Lippenhuizen en natuurlijk onze eigen winkel in Heerde. Nog meer gemak? Bestel dan jouw nieuwe vismagneet of vismagneet pakket op www.magnetar.nl Gratis verzending boven de 20 euro en vandaag besteld, volgende werkdag in huis.

Is het slim om een vismagneet van aliexpress te kopen?

Nee! Zij verkopen weliswaar soms redelijke vismagneten, maar een groot deel van het assortiment is ronduit slecht te noemen. Kies voor een speciaalzaak, daar kun je bovendien terecht voor service als dat nodig is.

Wat is het verschil tussen goedkope vismagneten en die van Magnetar?

Bekijk dit YouTube filmpje maar eens. Het zegt alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

’s Werelds sterkste vismagneten – Ontdek de MEGACUBE ™ en CUBE ™!

Bril in het water laten vallen? Probeer magneetvissen

Wat gebeurt er als je een magneet breekt?