Gratis verzending vanaf € 20

Vragen? info@magnetar.nl

De specialist in magneetvissen

Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Header logo - Magneetvissen met een Magnetar vismagneet
Service nodig?
+(31)6 51681066
Annelies
2 - 3 min. leestijd
10 dec, 2019

Neodymium magneet

neodymium vismagneet kopen, neodymium, magneet, vismagneet

Neodymium magneet kopen? Neodymium magneten staan ook wel bekend als de meest krachtige magneten. Deze magneten zijn gemaakt van het één van de meest voorkomende zeldzame aardmetalen (na cerium), namelijk neodymium. Dit materiaal is in 1885 ontdekt door de Oostenrijkse chemicus Carl Auer von Welsbach. Neodymium van enkelen grammen kan al duizend keer zijn eigen gewicht heffen. Dit element staat bekend vanwege zijn hoge magnetische capaciteit per gewicht. Perfect als materiaal voor krachtige magneten voor het magneetvissen. Magnetar kiest er daarom bewust voor om haar vismagneten van neodymium te produceren.

Neodymium vs. Ferriet

Door de verbinding NdFeB (neodymium-ijzer-boor) wordt een enorme houdkracht al bij kleine afmetingen bereikt. Dit is de reden waarom een neodymium vismagneet van kleinere omvang al veel meer vangkans heeft dan een ferriet magneet van grotere omvang. Bij een gelijk volume zijn ferriet magneten beduidend zwakker. Aangezien neodymium tot de zeldzame aard-metalen behoort zijn onze neodymium magneten vaak iets duurder dan magneten van andere aanbieders. Wij hebben de keuze gemaakt voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit. Onze productiekosten zijn daarom beduidend hoger dan wanneer een ander ferriet magneten produceert.

Goedkoop is duurkoop

Goedkope vismagneten: het is een ramp! De uitspraak “goedkoop is duurkoop” is bijna nergensanders als bij vismagneten zo treffent. De afgelopen jaren zijn er een aantal verkooppunten van vismagneten bijgekomen die magneten zeer goedkoop aanbieden. In eerste instantie zou je denken dat dat een goede ontwikkeling is. Helaas zijn deze magneten vaak van een zeer lage kwaliteit. Het is natuurlijk erg aantrekkelijk om voor een goedkope magneet te vallen, maar vaak gaat deze na een aantal keren gooien al kapot. Misschien denk je daardoor dat magneetvissen niks voor jou is of zal je alsnog overstappen op een magneet die wel van goede kwaliteit is. Daarnaast neemt de trekkracht van die goedkopere ferriet magneten soms na een paar maanden af. Dan heb je niets meer aan je magneet.

Neodymium is relatief duur materiaal waardoor de juiste kwaliteit gewoon niet aangeboden kan worden voor weinig geld. Maak dus voor jezelf de keuze: ga jij ook voor kwaliteit?
Check hieronder een video om duidelijk het verschil te zien tussen de magneten op de huidige markt:

Pas op!

Deze krachtige magneten kunnen elkaar aantrekken van grote afstanden. Hierdoor is het van groot belang dat er zorgvuldig met deze magneten wordt omgegaan. Zorg ervoor dat je nooit twee neodymium magneten dicht bij elkaar in de buurt houdt. Wij raden altijd een minimale afstand van 1,5 meter aan. Lees voor gebruik altijd de veiligheidswaarschuwingen die geleverd worden bij de magneten en bekijk hier de belangrijkste informatie voor iedere magneetvisser.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verdien meer! Word Magnetar promotor

World Cleanup Day 2021

Welke vismagneet is het beste voor mijn kind?