Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

Reinout
3 - 5 min. read
05 nov, 2018

Magneetprikken is magneetvissen met een magneetstok

Je hebt het vast al wel gezien: magneetvissers die magneetvissen met een magneetstok. Dit wordt ook wel magneetprikken genoemd. Op een prikstok wordt een vismagneet gemonteerd. Op deze manier probeert men zo diep mogelijk in de blubber te prikken en zo bij oude objecten te komen. Met een prikstok kan je het water in gaan en vanuit het water prikken, maar je kunt er ook voor kiezen om vanaf de kant te gaan prikken.

Hoe maak je een magneetstok?

Je kunt zelf gaan magneetprikken door een stok te maken en daarop een magneet te monteren. Dit blijkt in praktijk moeilijker te zijn dan gedacht. Dit komt omdat er een hoge belasting op de stok komt te staan en dus op je constructie. Dit maakt dat een slechte bevestiging onder het magneetprikken af kan breken. Ook is het van belang dat de stok van het juiste materiaal gemaakt wordt.

Speciale prikstok voor het magneetvissen

Magnetar zou Magnetar niet zijn om een eigen ontworpen prikstok te produceren! Met onze magneetvis prikstok “Lange Jan” haal jij voorwerpen boven water waar een touw ze laat liggen. Lange Jan is te demonteren, zodat jij hem gemakkelijk kunt vervoeren (ook in de auto). De magneetprikstok Lange Jan is een perfect hulpmiddel om bij dieper liggende objecten te komen. Oude objecten, zoals kanonskogels en ww2 spullen, kunnen na verloop van tijd diep weg gezonken zijn of bedekt zijn geraakt onder bladeren en takken. Met de magneet prikstok haal jij voorwerpen boven water waar een touw ze laat liggen. Voor Lange Jan heb je geen extra adapter nodig en dat scheelt je aanzienlijk in de kosten. Met de magneetvissen prikstok Lange Jan heb je een goede magneetprikstok voor een prikkie!

Prikstok met tas
Prikstok Magnetar

Voordelen & nadelen prikstok

Voordelen:

Je kunt met een prikstok een stuk dieper in de blubber prikken. Daardoor heb je meer kans op oude voorwerpen. Daarnaast heb je direct gevoel met de stok en het te vangen object. Je hoeft dus niet, wanneer je los schiet, je touw en magneet opnieuw uit te werpen. Ook zit je magneet beter op het voorwerp, omdat je het aan kan duwen en zo door de eerste laag roest heen zult gaan.

Nadelen:

Met magneetprikken wordt je beperkt in zoekmogelijkheden. Je kunt niet overval het water in om vervolgens te gaan prikken. Dit komt omdat het water simpelweg soms te diep is om in te staan en je zult toch zuurstof moeten krijgen. Het kan ook zijn dat er te veel modder is waardoor je telkens wegzakt. Dat maakt het prikken niet aangenaam. Als je vanaf de kant prikt kun je niet verder dan 1 a 2 meter uit de kant prikken, terwijl je met magneetvissen simpel 20 meter ver kunt komen. Wanneer je er voor kiest om het water in te gaan zul je nat worden en lang stinken naar modder. Daar moet je van houden!

Welke magneet ?

Wanneer jij wilt gaan magneet prikken vanaf de kant of in het water dan is ons advies om je stok uit te rusten met een Hardcore of Terror magneet. Deze magneten zijn uitermate geschikt voor het magneetprikken en worden gebruikt door alle bekende YouTubers. Vooral WWII-Unknown staat bekend om hun vette video’s met de prikstok. De vangsten liegen er niet om! Deze magneten zijn geschikt omdat de diameter van de magneet niet te groot is. Ga alsjeblieft niet magneetprikken met een magneet met een grote diameter (bijv. 10cm). Deze magneten zul je niet gemakkelijk weg kunnen drukken en zuigen zich vacuüm in de modder waardoor je naar 5 keer prikken het wel zat bent. Steek je vinger (kleine diameter) maar is in het zand of je hand (grote diameter) en merk zo het verschil.

magneetvissen prikstok, prikstok, lange jan, magneetprikken, aluminium stok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday bij Magnetar

Welke metalen zijn magnetisch?

Putdeksellifter kopen? Hier moet je op letten!