Gratis verzending vanaf € 20

Vragen? info@magnetar.nl

De specialist in magneetvissen

Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Header logo - Magneetvissen met een Magnetar vismagneet
Service nodig?
+(31)6 51681066
Reinout
3 - 4 min. leestijd
05 nov, 2018

Magneetprikken is magneetvissen met een magneetstok

Je hebt het vast al wel gezien magneetvissers die magneetvissen met een magneetstok ook wel magneetprikken genoemd. Op de stok wordt een magneet gemonteerd om zo diep in de blubber te kunnen prikken en zo bij oude objecten te komen. Bekende youtubers die hiermee aan de slag gaan zijn Watchdutchmd en Dutch WW2MagnetHunters. Je kunt het water in gaan of vanaf de kant gaan prikken. Wanneer je het water in gaat zul je nat worden wat voor ons een nadeel is in de koude dagen van het jaar.

Hoe maak je een magneetstok?

Je kunt zelf gaan magneetprikken door een stok te maken en daarop een magneet te monteren. Dit blijkt in praktijk moeilijker te zijn dan gedacht. Dit komt omdat er een hoge belasting op de stok komt te staan en je constructie. Dit maakt dat een slechte bevestiging onder het magneetprikken af kan breken. Hierop hebben wij een simpele oplossing gevonden namelijk een adapterstuk voor de Gardena stok. Dit is een universele adapter voor alle Gardena stokken die je in de bouwmarkt kunt kopen.

gardena adapter
Prikstok magneetprikstok

Gardena adapter voor magneetvissen

Onze Gardena adapter sluit naadloos aan op de Gardena stok en is gemaakt van massief rvs daardoor zal het niet afbreken tijdens het magneetprikken. Deze adapter is voor elke magneet te gebruiken en je kunt gelijk aan de slag. Het enige waar je op moet letten is welke schroefdraad je in de magneet hebt. Bekijk onze verschillende schroefdraad adapeters hier M6, M8 of M10.

Voordelen & nadelen prikstok

Voordelen:

Je kunt met een prikstok een stuk dieper in de blubber prikken daardoor heb je meer kans op oude voorwerpen. Daarnaast heb je direct gevoel met de stok en het te vangen object je hoeft dus niet wanneer je los schiet je touw en magneet opnieuw uit te werpen. Je magneet komt vaster te zitten op heb object omdat je het aan kun duwen en zo door de eerste laag roest heen zult gaan.

Nadelen:

Met magneetprikken wordt je beperkt in zoekmogelijkheden. Je kunt niet overval het water in om vervolgens te gaan prikken. Dit komt omdat het water simpelweg soms te diep is om in te staan en je zult toch zuurstof moeten krijgen. Het kan ook zijn dat er te veel modder is waardoor je telkens wegzakt dat maakt het prikken niet aangenaam. Als je vanaf de kant prikt kun je niet verder dan 1 a 2 meter uit de kant prikken terwijl je met magneetvissen simpel 20 meter ver kunt komen. Wanneer je er voor kiest om het water in te gaan zul je nat worden en lang stinken naar modder. Daarnaast is het eigenlijk niet verantwoord om in de winter het water in te gaan.

Welke magneet ?

Wanneer jij wilt gaan magneet prikken vanaf de kant of in het water dan is ons advies om je stok uit te rusten met een Hardcore of Terror magneet. Deze magneten zijn uitermate geschikt voor het magneetprikken en wordt gebruikt door alle bekende youtubers de vangsten liegen er niet om. Deze magneten zijn geschikt omdat de diameter van de magneet niet groot is. Ga alsjeblieft niet magneetprikken met een magneet met een grote diameter (bijv 10cm). Deze magneten zul je niet gemakkelijk weg kunnen drukken en zuigen zich vacuüm in de modder waardoor je naar 5 keer prikken het wel zat bent. Steek je vinger (kleine diameter) maar is in het zand of je hand (grote diameter) en merk zo het verschil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De originele 360° allround magneten

World Cleanup Day 2021

De leukste kinderactiviteit in eigen land! Zomervakantie 2021