Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

Reinout
3 - 5 min. read
10 jan, 2024

Magneetvissen wint in rap tempo aan populariteit. Schatzoekers trekken er massaal met hun uitrusting op uit. Tijdens deze hobby gaat men op zoek naar mooie vondsten én helpen ze de wereld een beetje schoner te maken. Dit alles gebeurt met een sterke magneet. Maar, hoe duur is een vismagneet? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Kenmerkend voor magneetvissen zijn de spectaculaire video’s op het internet. Kluizen, fietsen en talloze munten worden met regelmaat uit het water gehaald. Althans, zo lijkt het. Om deze hobby te kunnen uitvoeren heb je dus een vismagneet nodig. Laten we onderzoeken hoe duur een goede magneet zou moeten zijn.

Hoe gebruik je een vismagneet?

Het gebruik van een vismagneet is simpel. Je bevestigt dit hulpmiddel aan een touw. De vismagneet gooi je vervolgens in het water en haal je langzaam binnen. Soms zit er dan een magnetisch voorwerp aan. Voorwerpen waar ijzer in verwerkt zit, kunnen aangetrokken worden. Dit geldt ook voor de stoffen nikkel, kobalt en gadolinium.

Welke factoren bepalen de kosten?

Niet alle vismagneten zijn hetzelfde. Er zijn namelijk behoorlijke kwaliteitsverschillen. Deze verschillen hebben natuurlijk invloed op de prijs van een product. Magneetvissen doe je bij voorkeur met een duurzaam en kwalitatief product. Je wil immers voorkomen dat het magnetisme na enkele worpen in kracht afneemt.

Gebruikte stoffen

Bijna alle vismagneten zijn van neodymium gemaakt. Dit is een krachtige grondstof dat voor een sterk magnetisch veld zorgt. Echter, er zit ook verschil in de kwaliteit neodymium. De kwaliteit wordt vaak aangeduid met de letter ‘N’ gevolgd door een getal. Dit getal kan bijvoorbeeld 40, 45 of 52 zijn. Gerenommeerde verkopers gebruiken vaak de beste kwaliteit neodymium.

Kom je een goedkope vismagneet tegen? Dan is de kans aanwezig dat een lage kwaliteit neodymium gebruikt. Dit resulteert vaak in een teleurstellende trekkracht.

De grootte en trekkracht beïnvloeden de kosten van een vismagneet

Grootte en trekkracht

De grootte en trekkracht zijn belangrijke factoren. Wil je grote vangkansen? Dan heb je baat bij een grote vismagneet met een hoge trekkracht. Dit heeft echter gevolgen voor de prijs. Grotere en sterkere vismagneten bevatten namelijk meer en betere grondstoffen.

Materiaal en coating

Een goede coating beschermt een vismagneet. Dit is helaas niet goedkoop. De kwaliteit van de coating heeft dus invloed op de prijs. Dit geldt ook voor het overige materiaal dat in het product is verwerkt. Sommige vismagneten hebben een namelijk een beschermhoes. Deze kan bijvoorbeeld van roestvrijstaal gemaakt zijn en dat is niet goedkoop.

Kwaliteit

Je betaalt ook voor de algehele kwaliteit van het product. Is een vismagneet goed afgewerkt? Zijn de afmetingen kloppend en behaal je daarmee ook daadwerkelijk de beloofde trekkracht? Merken die beloftes doen over het behalen van een bepaalde trekkracht zijn doorgaans wat duurder. Dit komt, omdat de producten periodiek gecontroleerd moeten worden op kwaliteit. Daarnaast is het productieproces in dit soort gevallen zorgvuldiger. Dit alles heeft invloed op de prijs.

Type vismagneet

Vandaag de dag zijn er verschillende soorten vismagneten beschikbaar. Enkelzijdige vismagneten zijn het goedkoopst, want deze zijn aan slechts één zijde magnetisch. Dubbelzijdige vismagneten zijn doorgaans wat duurder en zijn aan twee zijden magnetisch. Allround vismagneten zijn het duurst, maar bieden de grootste vangkansen, omdat deze aan alle zijden magnetisch zijn.

Hoe duur is een vismagneet?

De prijzen van vismagneten kunnen uiteen lopen. Maar, hoe duur is een vismagneet nu echt? Ben je op zoek naar een kwalitatieve magneet voor een kind? Dan ben je ongeveer €50 kwijt. Een goede optie voor volwassenen is vaak wat duurder. Denk hierbij aan een bedrag van ongeveer €100. Ben jij een echte professional en wil je de grootste voorwerpen vinden? Reken dan op een bedrag van minimaal €150.

Met alleen een magneet ben je er nog niet. Om deze hobby te beoefenen heb je ook een touw nodig. Daarnaast is het verstandig om handschoenen te dragen en een emmer mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bril in het water laten vallen? Probeer magneetvissen

Sleutel in het water laten vallen? Probeer magneetvissen!

10 tips voor magneetvissen: zo is het veilig en vang je het meest