Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

Annelies
5 - 8 min. read
31 mrt, 2020

Magneetvissen Utrecht

Wat lees je in dit artikel? Hoe de forten in Utrecht zijn ontstaan, tips voor leuke magneetvis uitjes in Utrecht en bijzondere verhalen over vondsten in Utrecht. En check ook even onderaan de pagina waar Arjan graag magneetvist en waar hij zijn magneten koopt voor het magneetvissen Utrecht.

Utrecht, een prachtige stad in het centrum van Nederland. Utrecht is niet zomaar een stad, maar de hoofdstad van de provincie Utrecht. Een geliefde plek in de Randstad om te studeren, uit te gaan, te winkelen en typische Utrechtse uitjes te doen zoals het beklimmen van de Domtoren in de Utrechtse binnenstad. Daarnaast heeft Utrecht een rijke historie, wat erg interessant klinkt in de oren van vele magneetvissers. Bij een grote stad hoort ook een grotere criminaliteit, waardoor je hier kluizen, gestolen goederen en wapens kunt vinden.

In dit artikel lees jij over deze historie die terug gaat tot de Romeinse tijd. Bekijk onze gouden tips voor magneetvissers, maar ook die van onze Utrechtse magneetvisser Arjan (23).

Niet op zoek naar informatie, maar op zoek naar de beste vismagneten van Nederland? Klik hier!

Bijzondere vondsten Utrecht

magneetvissen utrecht afbeelding

In Utrecht wordt fanatiek gemagneetvist. Er zijn de laatste tijd dan ook vele bijzondere vondsten naar boven gehaald. Deze vondsten worden ook fanatiek met de media gedeeld. Met de hardcore magneet hebben magneetvissers bijvoorbeeld dit vuurwapen naar boven gehaald. Deze magneetvissers hebben goed gehandeld door het vuurwapen aan de magneet te laten zitten en niet met hun handen aan het vuurwapen te zitten.

Tip voor magneetvissers: wanneer jij een vuurwapen bovenhaalt met het magneetvissen, raak dan nooit het wapen aan. Laat hem aan de magneet zitten, zodat eventuele sporen niet verloren kunnen gaan.

Op Youtube zijn vele video’s te vinden over het magneetvissen, ook in trecht. Een gave serie die wij zeker aanraden is die van AllDayMD, genaamd “Magneetvissen in de hood”. Bekijk hier welke vondsten zij naar boven halen bij het beruchte Zandpad in Kanaleneiland.

Waarom is Utrecht zo geliefd?

Utrecht is erg geliefd onder magneetvissers. Dit heeft te maken met dat er vele dumpplekken zijn van criminelen, zoals te lezen in het interview verderop in dit artikel. Maar de grootste reden waarom Utrecht zo populair is bij magneetvissers is dat Utrecht een rijke historie kent.

De stad Utrecht heeft een rijke en roerige geschiedenis. In de tijd van de Romeinen bouwden de Romeinse legers hier hun castellum (forten). Op de plek waar zich nu het Domplein bevindt hebben de Romeinen rond 50 na Christus de basis voor de stad Utrecht gelegd. In de eeuwen die daarop volgde kwamen hier omheen steeds grotere gebouwen en kerken. Zo werden de steden uitgebreid.

oorkonde utrecht afbeelding

Op 2 juni 1122 kreeg Utrecht stadsrechten. Op de afbeelding zie je de bevestiging van deze stadsrechten, geschreven door Keizer Hendrik V.

Ooit geweten dat Utrecht in 13e en 14e eeuw één van de belangrijkste handelssteden in ons continent was? Dit kwam doordat Utrecht bleef groeien en een gunstige locatie had, namelijk aan de rivier de Rijn. Prachtig voor het magneetvissen! Tip: zoek dus oude aanlegsteigers op aan de rivier de Rijn. Pas toen het graafschap Holland opkwam verplaatste deze handel zich daarheen. Vanaf dat moment werd Utrecht een minder belangrijke speler in de handel. Tot het begin van de 16e eeuw bleef Utrecht wel de grootste stad van Nederland.

Wist je dat Utrecht in het jaar 1808 zelfs even de hoofdstad van het Koninkrijk Holland was? Dat kunnen maar weinig steden zeggen! Rond 1925 was het grootste deel van de bevolking van Utrecht werkzaam in de metaalindustrie. Na WO2 is Utrecht meer een diensten- en kenniscentrum geworden.

In en rondom Utrecht vind je bijzondere oude forten. Check hier snel waar je deze kan vinden en leer daar veel over de geschiedenis van Utrecht. Een prachtige stad om je magneet uit te gooien dus. Dit vindt ook Arjan Vlasveld (23). Hij woont onderhand een jaar in Leidsche Rijn in Utrecht en deelt graag zijn ervaringen met het magneetvissen met jou.

Interview || Magneetvissen Utrecht

Hoe heet je, hoe oud ben je en waar woon je? 
Mijn naam is Arjan Vlasveld en ik ben 23 jaar oud. Ik woon nu bijna een jaar in Leidsche Rijn te Utrecht.

Wat betekent magneetvissen voor jou?
Magneetvissen is voor mij een speciaal moment waarin ik even tot mijzelf kan komen, rust in mijn hoofd kan krijgen en om lekker buiten bezig te zijn.

Waarom ga jij graag in Utrecht magneetvissen?
Ik vis graag in Utrecht vanwege dat er en genoeg plekken zijn om te vissen en omdat er ook genoeg te vangen is. Ook is er genoeg historie te vinden in en rondom Utrecht. Daarnaast heb ik alleen een fiets dus kan niet echt overal heen.

magneetvissen locaties

Is magneetvissen en goede hobby om uit te voeren in Utrecht?
Op zich wel, er zijn genoeg veilige plekken om te gaan magneetvissen alleen is het een nadeel dat er best veel mensen hier magneetvissen, waardoor vrij veel plekken leeg gevist zijn. Maar aan de andere kant wordt er hier wel veel in het water gedumpt waardoor je toch soms weer wat leuks vangt als je een tijdje ergens niet meer geweest ben.

Noem drie tips voor het magneetvissen in Utrecht
Tip 1 voor Utrechtse magneetvissers: kijk goed naar waar je gaat vissen, wil je oude spullen vinden dat kan bijna overal; wil je nieuwere spullen vinden zoals crimineel spul dan moet je vooral goed kijken naar hoe de wijken zijn, wordt er veel ingebroken of niet?
Tip 2 voor Utrechtse magneetvissers: kijk vooral bij bruggen. Hier worden de meeste spullen gedumpt. Let hierbij ook goed op hoe hard de stroming is om te bepalen waar iets kan belanden onder water (bedenk hierbij dat als je een geldkistje in het water gooit dat deze niet als een baksteen zal zinken, maar dat ie een stukje met de stroming mee gaat)
Tip 3 voor Utrechtse magneetvissers: ruim altijd je spullen op, dit kan gemakkelijk met de buitenbeter-app. Dit vinden omwonenden fijner!

Waar koop jij je magneten als je in Utrecht wil magneetvissen?
Ik bestel de magneten bij Magnetar, vanwege de uitstekende kwaliteit aan magneten, breed assortiment en een uitstekende klantenservice.

Welke vismagneet raad jij de lezers aan?
Ik zelf vis met The Beast van Magnetar en raad deze ook zeker aan. Fijne sterke magneet waar je zeker weten wat mee gaat vinden.

Waarom is Utrecht de plek om te magneetvissen?
Zoals eerder genoemd is Utrecht een plek met enorm veel plekken om te vissen. Daarnaast zijn de omstanders en de mede magneetvissers hier in Utrecht erg gezellig en vriendelijk.

Vismagneet kopen Utrecht

Waar koop jij je magneten als je in Utrecht wilt magneetvissen?
Arjan koopt zijn vismagneten online op www.magnetarvismagneet.nl

Magneetvissen kopen Utrecht? Vismagneet kopen Utrecht? Magneet kopen Utrecht?
www.magnetarvismagneet.nl
Voor 23:00 besteld, volgende werkdag in huis
Gratis verzending boven de 20 euro
Langskomen na een belletje is altijd mogelijk. Klik hier voor je reistijd en bel Magnetar op +3165067871

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Friday bij Magnetar

Welke metalen zijn magnetisch?

Putdeksellifter kopen? Hier moet je op letten!