Vragen? Je kunt ons bereiken op tel. 06-50678719

Onze contactgegevens


Heb je vragen en of opmerkingen? Vul dan het contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Liever telefonisch contact? Bel ons op: 06-50678719

Magnetarvismagneet.nl
Beeklandseweg 13
8181 NB Heerde
T. +31 6 50678719

 

Contactformulier

Naam : *
E-mail : *
Onderwerp : *
Inhoud : *
 

*

Wat is magneetvissen?

Wat is magneetvissen?
maart 28, 2017 Reinout
magneetvissen WW2 vangsten

Ben jij nieuw met magneetvissen? Dan ben je zeker niet de enigste, veel mensen hebben nog nooit van het vissen met een magneet gehoord. Mocht je een vismagneet kopen en gaan vissen dan zul je ook regelmatig de vraag krijgen wat je nou aan het doen bent. In dit artikel leggen wij daarom dan ook uit wat magneetvissen precies inhoudt.

Over magneetvissen

Een magneetvisser vist niet op echte vissen, maar op objecten die worden aangetrokken door een magneet zoals bijvoorbeeld kluizen, fietsen, kanonskogels en oud ijzer. Een speciale vismagneet dat bevestigd is aan een stevig touw wordt in het water gegooid. Wanneer de sterke magneet binnengehaald wordt voel je of de magneet ergens tot aangetrokken wordt en merk je dat je vast zit. Dit is voor de meeste magneetvissers de grootste kick van de hobby, wat zou er aan de magneet vast zitten? Vaak voel je al of het om een groot object gaat of een wat kleiner lichter object.

Bij het magneetvissen zijn twee dingen erg belangrijk: Het hebben van een goede vismagneet en het vinden van de juiste plek. De meeste kans zul je hebben om leuke dingen naar boven te halen op plekken waar niet vaak gebaggerd wordt. Bij magneetvissen wordt er net als bij het normale vissen geduld gevraagd, je zult niet bij de eerste keer binnen halen direct een kluis of zwaard aan je magneet hebben vastzitten.

De mogelijke gevaren

magneetvissen-kogelHet vissen met een magneet is niet helemaal zonder gevaren. In de tweede wereld oorlog zijn er een hoop kogels en bommen in het water terecht gekomen. Een hoop van deze bommen en kogels zijn al opgeruimd, maar er ligt nog steeds een deel op de waterbodem. Je kunt je wel voorstellen dat als een vismagneet hier bij komt dat deze hier aan vast bij plakken. Mocht dit je overkomen bel dan de politie op en raak het niet aan voor de zekerheid.

Daarnaast kunnen je vingers ook nog tussen de magneet en een object terecht komen, vooral met de sterkere magneten kan dit met erg veel geweld gebeuren. Als je je magneet van een object afhaalt doe dit dan ook erg voorzichtig.

Ben je op zoek naar de krachtigste vismagneten of verzwaarde vismagneten? Klik dan op de link om ons aanbod te bekijken.

Waarom magneetvissen?

Er zijn meerdere redenen te bedenken om te gaan magneetvissen, sommige mensen beginnen hieraan omdat ze bijvoorbeeld een variant zoeken op een metaaldetector andere mensen zoeken een variant op het gewone vissen. Om wat voor een reden je er ook mee begonnen bent, het blijft erg spannend en gezellig om aan de waterkant je vismagneet naar binnen te halen. Het is ook nog eens heel goed mogelijk om na een aantal keer te vissen de magneet al terug te verdienen door je vondsten in te leveren bij een oud ijzer handelaar. Bekijk ook onze Youtube kanaal voor leuke video’s en vangsten.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Exclusive Hardcore vismagneet met beschermhoes van € 139,99 naar € 99,99

Bekijk deze aanbieding.

Let op: al onze magneten zijn geschikt voor op de prikstok Sluiten