Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

Reinout
4 - 6 min. read
28 mrt, 2017

Ben jij nieuw in de magneetviswereld? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen hebben nog nooit van het vissen met een magneet gehoord, want wat is nou magneetvissen? Gelukkig zijn wij er om jou een beetje wegwijs te maken met het magneetvissen en uitleg te geven over deze hobby. In dit artikel leggen wij jou uit wat magneetvissen precies inhoudt en geven wij jou een paar nuttige tips.

Over magneetvissen

Magneetvissen, vang je dan vissen met aakjes nog in de bek? Nee, een magneetvisser vist niet op echte vissen, maar op objecten die worden aangetrokken door een magneet. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan kluizen, fietsen, kanonskogels en oud ijzer. Maar hoe doe je dat nou? Je koopt een speciale sterke neodymium vismagneet en een touw speciaal voor magneetvissen. De vismagneet, die bevestigd is aan het stevige touw, gooi je in het water. Wanneer de sterke magneet binnengehaald wordt, voel je of de magneet ergens tot aangetrokken wordt en merk je dat je vast zit. Dit is voor de meeste magneetvissers de grootste kick van de hobby. Het kan niet anders dan dat je erg nieuwsgierig wordt en denkt ”wat zou er aan de magneet vastzitten?” Vaak voel je al of het om een groot object gaat of een wat kleiner lichter object. Als je aan je vismagneet touw trekt en bubbels omhoog ziet komen zit je goed!

Tips voor magneetvissen

Als je wil gaan beginnen met magneetvissen wil je natuurlijk het liefste iets spectaculairs vangen. Dit is heel begrijpelijk, maar hiervoor heb je wel een goede uitrusting nodig en een goede voorbereiding. Bij het magneetvissen zijn drie dingen erg belangrijk: Het hebben van een goede vismagneet, goede accessoires en het vinden van de juiste plek om te gaan magneetvissen. Nou willen wij niet zeggen dat je bij ons een magneet moet kopen, maar je bent er dan in ieder geval zeker van dat je een goede, sterke magneet hebt. Twee dagen lang vissen met een Chinese magneet en niets vangen is namelijk niet leuk. Daarnaast is het kopen van een slechte magneet, waarvan je dacht dat het goedkoop was, toch een duurkoop. Als je de hobby verder wilt beoefenen en je wel wat wilt vangen zal je alsnog een andere magneet moeten kopen. Onze tip: koop gelijk goed. Wil je advies voor het kiezen van de juiste magneet? Dan willen wij jou hierbij altijd helpen! Kijk eens op onze keuzehulp pagina of neem contact met ons op. Naast een goede vismagneet raden wij altijd aan om in ieder geval krachtig vismagneet touw te kopen en handschoenen om je handen te beschermen. Verdere accessoires zijn handig, maar niet per se direct noodzakelijk. Direct compleet aan de slag? Kies dan voor een magneet vissen set.

Goede plek magneetvissen

Nadat je de juiste vismagneet met in ieder geval touw en handschoenen hebt gekocht, breekt de volgende fase aan. Het zoeken van een geschikte plek om te gaan magneetvissen! Deze fase moet je zeker niet onderschatten, want het is één van de belangrijkste onderdelen van het magneetvissen. Wil jij een goedde magneetvis spot vinden? Dan hebben wij een tof artikel voor jou geschreven met tips voor het vinden van een goede vismagneetplek: Waar magneetvissen?

De mogelijke gevaren van magneetvissen

magneetvissen-kogel

Het vissen met een magneet is niet helemaal zonder gevaren. In de tweede wereld oorlog zijn er een hoop kogels en bommen in het water terecht gekomen. Een hoop van deze bommen en kogels zijn al opgeruimd, maar er ligt nog steeds een deel op de waterbodem. Er is een kleine kans dat je als magneetvissers een keer een gevaarlijk voorwerp naar boven haalt. Mocht dit je overkomen bel dan direct de politie op en raak het voorwerp nooit aan. Het slimste is om het voorwerp aan de magneet rustig terug te laten zakken in het water en te wachten tot dat de politie er is. Twijfel je over of het iets gevaarlijks kan zijn? Bel ook dan de politie.

Daarnaast moet je altijd heel voorzichtig zijn met een magneet en een object, want wanneer je een verkeerde beweging maakt kan je je vingers bezeren. Als je je magneet van een object afhaalt, doe dit dan ook erg voorzichtig. Om deze reden raden wij ook aan om altijd handschoenen te dragen tijdens het magneetvissen.

Ben je op zoek naar de krachtigste vismagneten? Kijk dan eens naar onze allround vismagneten. We hebben een ruim aanbod van vismagneten en daarom is er voor ieders wat passends te vinden in onze vismagneet winkel.

Lees hier meer over de regelgeving omtrent magneetvissen.

Waarom magneetvissen?

Er zijn meerdere redenen te bedenken om te gaan magneetvissen, sommige mensen beginnen hieraan omdat ze bijvoorbeeld een variant zoeken op een metaaldetector en andere mensen zoeken een variant op het gewone vissen. Of misschien ben jij wel gewoon opzoek naar een spannende nieuwe hobby! Om wat voor een reden je er ook mee begonnen bent of aan wil gaan beginnen, het blijft erg spannend en gezellig om aan de waterkant je vismagneet naar binnen te halen. Het is ook nog eens heel goed mogelijk om na een aantal keer te vissen de magneet al terug te verdienen. Dit door je vondsten in te leveren bij een oud ijzer handelaar en een extra zakcentje er bij te verdienen. Oud ijzer levert namelijk geld op! Bekijk ook onze social media voor leuke video’s en vangsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

’s Werelds sterkste vismagneten – Ontdek de MEGACUBE ™ en CUBE ™!

Bril in het water laten vallen? Probeer magneetvissen

Wat gebeurt er als je een magneet breekt?