Gratis verzending vanaf € 20

Vragen? info@magnetar.nl

De specialist in magneetvissen

Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Header logo - Magneetvissen met een Magnetar vismagneet
Service nodig?
+(31)6 51681066
Reinout
3 - 5 min. leestijd
28 mrt, 2017

Ben jij nieuw met magneetvissen? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen hebben nog nooit van het vissen met een magneet gehoord, want wat is nou magneetvissen? Wij geven toe dat het best wel een rare hobby is, waar je eerst vraagtekens bij zult hebben. Maar gelukkig zijn wij er om jou een beetje wegwijs te maken met het magneetvissen. In dit artikel leggen wij jou uit wat magneetvissen precies inhoudt + een paar tips.

Over magneetvissen

Magneetvissen, vang je dan vissen met een haakjes nog in de bek? Nee, een magneetvisser vist niet op echte vissen, maar op objecten die worden aangetrokken door een magneet. Dit kan van alles zijn zoals kluizen, fietsen, kanonskogels en oud ijzer. Een speciale/sterke neodymium vismagneet dat bevestigd is aan een stevig touw wordt in het water gegooid. Wanneer de sterke magneet binnengehaald wordt voel je of de magneet ergens tot aangetrokken wordt en merk je dat je vast zit. Dit is voor de meeste magneetvissers de grootste kick van de hobby. De vraag speelt dan snel op, ”wat zou er aan de magneet vast zitten?” Vaak voel je al of het om een groot object gaat of een wat kleiner lichter object, als je bubbels om hoog ziet komen zit je goed!

Magneetvissen heb je tips?

Jij wilt gaan magneetvissen dan wil je natuurlijk wat vangen en het liefst iets spectaculairs vangen dat begrijpen wij. Bij het magneetvissen zijn twee dingen erg belangrijk: Het hebben van een goede vismagneet en het vinden van de juiste plek om te gaan magneetvissen. Nou willen wij niet zeggen dat je bij ons een magneet moet kopen, maar je bent er dan in ieder geval zeker van dat je een goed magneet hebt. Twee dagen lang vissen met een Chinese magneet en niets vangen is namelijk niet leuk. Daarnaast is het kopen van een slechte magneet waarvan je dacht dat het goedkoop was toch een duurkoop. Als je de hobby verder wilt beoefenen en je wel wat wilt vangen zal je alsnog een andere magneet moeten kopen. Onze tip: koop gelijk goed. Wil je advies voor het kiezen van de juiste magneet? Dan willen wij jou altijd te woord staan aan de telefoon, 0650678719.

Goede plek magneetvissen

Opzoek naar de juiste plek is de fase na de aankoop van de magneet. Deze fase moet je zeker niet onderschatten, want het is één van de belangrijkste onderdelen van het magneetvissen. Wil jij een goedde magneetvis spot vinden? Dan hebben wij een tof artikel voor jou geschreven met tips voor het vinden van een goede vismagneetplek. Tips voor het vinden van een goede plek voor magneetvissen.

De mogelijke gevaren

magneetvissen-kogel

Het vissen met een magneet is niet helemaal zonder gevaren. In de tweede wereld oorlog zijn er een hoop kogels en bommen in het water terecht gekomen. Een hoop van deze bommen en kogels zijn al opgeruimd, maar er ligt nog steeds een deel op de waterbodem. Je kunt je wel voorstellen dat als een vismagneet hier bij komt dat deze hier aan vast bij plakken. Mocht dit je overkomen bel dan de politie op en raak het niet aan voor de zekerheid.

Daarnaast kunnen je vingers ook nog tussen de magneet en een object terecht komen, vooral met de sterkere magneten kan dit met erg veel geweld gebeuren. Als je je magneet van een object afhaalt doe dit dan ook erg voorzichtig.

Ben je op zoek naar de krachtigste vismagneten kijk dan naar onze exclusive vismagneten. We hebben een ruim aanbod van vismagneten zo is er voor ieders wat wils te vinden in onze webshop.

Waarom magneetvissen?

Er zijn meerdere redenen te bedenken om te gaan magneetvissen, sommige mensen beginnen hieraan omdat ze bijvoorbeeld een variant zoeken op een metaaldetector andere mensen zoeken een variant op het gewone vissen. Om wat voor een reden je er ook mee begonnen bent, het blijft erg spannend en gezellig om aan de waterkant je vismagneet naar binnen te halen. Het is ook nog eens heel goed mogelijk om na een aantal keer te vissen de magneet al terug te verdienen. Dit door je vondsten in te leveren bij een oud ijzer handelaar en een extra zakcentje er bij te verdienen. Bekijk ook ons Youtube kanaal voor leuke video’s en vangsten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

World Cleanup Day 2021

Welke vismagneet is het beste voor mijn kind?

Dit zijn de top 10 best verkochte vismagneten