Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

Reinout
3 - 5 min. read
17 sep, 2019

Vismagneet trekkracht - Heb jij wel eens een magneet gekocht met een extreme trekkracht? En kreeg je vervolgens niet eens een fiets uit het water? Dan was jij in het bezit van een FAKE magneet. Je ziet tegenwoordig magneten op de markt van wel 2000kg trekkracht: dit is onzin! Wij gaan jou leren waar jij op moet letten bij het kopen van een vismagneet. Laten wij beginnen bij hoe het kan zijn dat er magneten op de markt worden aangeboden met zo'n hoge trekkracht.

Hoe worden trekkrachten gefaket? 

Nu komt de truc waar de hoge trekkrachten vandaan komen (en waarom onze allround magneten geen extreem hoge trekkracht aan de onderzijde hebben, maar waarom dit niet van belang is!). Een magneet wordt getest op trekkracht door hem op een metalen plaat te plaatsen van 2cm dik. Hier kan de gehele vismagneet zijn diameter op kwijt. Nu komt de truc van de FAKE trekkrachten: naar mate je de diameter van een magneet vergroot, des te hoger de trekkracht wordt. Veel aanbieders maken dus gebruik van de grote diameter van een magneet met een kleine inwendige magneet. Door de extra rand om deze magneet heen, kan een magneet (die uit zichzelf maar 50kg kan houden) opgekrikt worden naar bijvoorbeeld 250kg. Dit puur door de inwendige magneet platter te maken (dus de diameter te vergroten). Maar vang je hier uiteindelijk ook meer objecten mee? Het antwoord is overduidelijk: nee, want die trekkracht behaalt de magneet nooit op een bodemvondst.

Maar, hoe werkt Magnetar dan?

Laten wij, voor de verdere uitleg, duidelijk maken wat het verschil is tussen de magneten van Magnetar en magneten van andere aanbieders met hogere trekkrachten. Magnetar maakt, bij de enkelzijdige Classics, dubbelzijdige Bulldogs en Exclusive allround magneten, gebruik van dikke inwendige magneten van het beste magnetische materiaal: neodymium. Dit is te vergelijken met een zak chips: je hebt toch ook liever dat de zak helemaal vol zit en niet half vol met lucht? Of dat wasmiddel puur wasmiddel is en niet aangelengd wordt met water? That’s what we mean! Pure, dikke magneten van het beste materiaal. Dat is waar Magnetar voor kiest en om bekend staat. Onze magneten zijn misschien iets duurder dan andere aanbieders, maar het is niet voor niets dat klanten Magnetar vol lof aanraden!

Waar op te letten? Laat je niet verleiden!

De vismagneet trekkracht lijkt het belangrijkste onderdeel bij het kopen van een vismagneet. Hier spelen meerdere online aanbieders dus ook slim op in. Laat je niet misleiden door de trekkracht, want vangkans is vele malen belangrijker. Of vis jij liever met een hogere trekkracht, maar met minder kans op vangsten?! Vast niet! Vangkans creëer je door de afstandsaantrekkingskracht te vergroten. Dit betekent dat de magneet voorwerpen van grote afstand naar zich toetrekt. Bij een kleine inwendige magneet, met een hoge trekkracht en dikke behuizing, is dit dus niet het geval. Bij Magnetar ben je wel verzekerd van een verre aantrekkingskracht, want bij Magnetar blijft de trekkracht op afstand hoog! Dit wordt duidelijk in het onderstaande voorbeeld:

vismagneet trekkracht
vismagneet trekkracht

Magnetar laat zijn magneten grondig testen met de beste apparatuur voor trekkrachtmetingen (mét afstandsaantrekkingskracht!). Hierdoor ben jij altijd verzekerd van een hoge kwaliteit magneet bij aankoop van een Magnetar vismagneet. Deze magneten worden doorgaans het meeste gebruikt om mee te magneetvissen. In de onderstaande video legt Reinout van Magnetar jou uit waarom de magneten van Magnetar zo krachtig zijn. Daarbij legt hij het verschil uit tussen de potmagneten met behuizing (classics) en de allround magneten uit het exclusive assortiment.

Wij nemen tevens voor onze magneten een fouten marge van ongeveer 30kg in acht. Dit betekent dat een gekochte vismagneet onder ideale omstandigheden tot 30kg meer trek- en afstandsaantrekkingskracht kan bevatten dan vermeld staat. Conclusie van het verhaal: bij Magnetar ben jij altijd verzekerd van kwalitatief hoogstaande magneten!

Reacties op: Vismagneet trekkracht, waar op te letten?

Ben van de Vosse schreef:

Helemaal mee eens. Meerdere soorten magneten gehad, ook met hoge trekkracht enzo. Maar die van jullie zijn gewoon helemaal DE BOM! Vang je veel meer mee.

Reinout schreef:

Kijk daar doen we het voor!

curvers schreef:

Heb er één maar is waardeloos. Weinig kracht vanaf het begin en het wordt steeds minder.

Reinout schreef:

Dat trekkrachten afnemen is een veel voorkomend probleem bij goedkope magneten. Dit komt door gebruik van goedkope grondstoffen. Onze magneten nemen in 100 jaar 1% in trekkracht af, tenzij je ze gaat verhitten boven de 80 graden ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

’s Werelds sterkste vismagneten – Ontdek de MEGACUBE ™ en CUBE ™!

Bril in het water laten vallen? Probeer magneetvissen

Wat gebeurt er als je een magneet breekt?