Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

Reinout
3 - 4 min. read
15 aug, 2023

Magnetisme speelt een belangrijke rol in het leven van de mens. Vandaag de dag zou het dagelijks leven er namelijk compleet anders uitzien zonder de aanwezigheid van magneten. Grote delen van de wetenschap en de ontwikkeling van huishoudelijke producten zijn ervan afhankelijk. Het zelfde geldt natuurlijk voor een hobby als magneetvissen, maar hoe bewaar ik een magneet?

Waarom moet je een magneet goed bewaren?

Magneten moeten veilig bewaard worden. Kwalitatief goede magneten hebben immers niet zelden een behoorlijke aantrekkingskracht. Een onjuiste opslag kan ervoor zorgen dat de magneet, op een moment dat je dit niet wenst, met een ijzer voorwerp of oppervlak in aanraking komt. Dit leidt in sommige gevallen tot flinke schade.

Na verloop van tijd kunnen magneten hun magnetisme in meer of mindere mate verliezen. Dit proces kan treedt sneller op wanneer de producten niet op de juiste manier bewaard worden. Reden genoeg om een aantal nuttige tips met je door te nemen.

Hoe bewaar ik een magneet?

Kwalitatieve magneten die gemaakt zijn van neodymium of een andere hoogwaardige grondstof zijn niet goedkoop. Om de duurzaamheid van een product te waarborgen, doe je er verstandig aan om één van de onderstaande tips toe te passen en je magneet goed te bewaren.

Bewaar je magneet met een bescherming

De kans is groot dat een magneet van neodymium is gemaakt. Deze grondstof levert ijzersterk magnetisme, maar is ook bros. Om schade te voorkomen, gebruik je bij voorkeur bescherming. Voor een vismagneet kan bijvoorbeeld een beschermhoes aangeschaft worden. Mocht de magneet zich onverhoopt toch aan een magneet hechten, dan blijft de schade beperkt.

Gebruik een label

Maak je voor een langere periode geen gebruik van je magneet? Dan gebruik je bij voorkeur een label. Zo is het duidelijk waar de magneet zich tussen andere voorwerpen bevindt. Je voorkomt hiermee dat het product per abuis schade aan andere voorwerpen aanricht.

Koel en droog bewaren

Bewaar je magneet koel en droog. Wanneer je wil voorkomen dat je magneet zijn trekkracht verliest, is koel en droog bewaren belangrijk. Water kan immers voor roest zorgen en langdurige hitte beïnvloedt de kracht van een magneet op een negatieve manier.

Vermijd elektronische apparatuur

Het is verstandig om magneten niet in de buurt van elektronische apparatuur te bewaren. Magnetisme heeft immers geregeld een negatief effect op de werking van dit soort apparatuur. Ontkom je hier niet aan? Gebruik dan, zoals eerder genoemd, goede bescherming.

Buiten het bereik van kinderen

Het is te allen tijde verstandig om magneten buiten het bereik van kinderen te houden. Het inslikken van een magneet kan letsel veroorzaken. Bewaar een magneet daarom op een moeilijk bereikbare plek die desnoods door een slot vergrendeld is.

Hoe bewaar ik een vismagneet?

Als magneetvisser wil je de duurzaamheid van je materiaal waarborgen. Daar hoort het goed bewaren van een vismagneet bij. Ook voor magneetvissers geldt dat een vismagneet met bescherming, koel en droog en buiten het bereik van kinderen bewaard moet worden.

Vooral koel en droog bewaren is voor magneetvissen belangrijk. Droog daarom de vismagneet na gebruik altijd goed af en laat de magneet nooit in de brandende zon liggen. Het gebruik van een vismagneet koffer kan helpen dit te voorkomen.

Wij hopen dat dit artikel heeft geholpen. Wil je meer weten over welke metalen magnetisch zijn, de werking van magneten of magneetvissen? Lees dan gerust onze andere artikelen eens door. Wij vertellen je alles wat je omtrent magnetisme en de hobby magneetvissen moet weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

’s Werelds sterkste vismagneten – Ontdek de MEGACUBE ™ en CUBE ™!

Bril in het water laten vallen? Probeer magneetvissen

Wat gebeurt er als je een magneet breekt?