Welke soorten vismagneten zijn er?

Welke soorten vismagneten zijn er?
februari 16, 2018 Reinout
soorten vismagneten magnetar

Help! Je ziet door alle soorten vismagneten het bos niet meer. Dit snappen wij, er is namelijk een groot aanbod aan verschillende soorten vismagneten. Ze bestaan er in vele soorten en maten, toch zijn er maar vier types vismagneten. In dit artikel laten wij deze vier vismagneten zien. Aan de hand van een korte beschrijving weet u straks de verschillen, voor en nadelen. Heb je een vraag over de trekkrachten van de vismagneten? Bekijk dan onze blog over de trekkracht van vismagneten.

Originele vismagneten (potmagneten)

soorten vismagnetenDeze vismagneet bestaat uit een ronde magneet met een behuizing om de magneet. Onze potmagneten hebben boven op de behuizing een hoedje waar het oogbout in gedraaid kan worden. Er zijn ook types zonder hoedje (kostenbesparing). De oogbout wordt dan door de magneet gedraaid, hier hebben wij niet voor gekozen. Verzwaarde vismagneet: de potmagenten kunnen ook verzwaard worden aangeboden. Zo zakt de magneet dieper door de modder, neem als voorbeeld de Magnetar 250kg verzwaard. Hier is een stuk lood aan toegevoegd om de magneet extra gewicht te geven.

Voordelen: De Magnetar potmagneten zijn oersterk, breken niet, trekkracht blijft behouden en hebben een lange levensduur. Nadelen: Lagere trekkrachten (80kg/150kg) zijn erg licht, niet dubbelzijdig magnetisch. Al met al bestaan deze vismagneten het langst en hebben veel successen geboekt. Voor ieder die wilt gaan magneetvissen en is de pot magneet een echte aanrader!

Blokmagneet

De blok magneet is een vierkante magneet zonder behblokmagneetuizing en bestaat alleen uit Neodymium (magnetisch materiaal). Het heeft daardoor ook geen hoedje, dit betekend dat de oogbout rechtstreeks in de magneet gedraaid wordt. Neodymium is van zichzelf erg bros en vraagt eigenlijk om een stevige behuizing. Wanneer de magneet een keer slecht valt of tegen een voorwerp aanschiet is de magneet gebroken. Hierdoor raken de magnetische polen uit balans en neemt de trekkracht af. Voordelen: alle kanten magnetisch. Nadelen: afnemende trekkracht bij gebruik, snel stuk, korter levensduur en voorzichtig magneetvissen.

Dubbelzijdig vismagneet

In 2017 zijn wij voor het eerst dubbelzijdige vismagneten gaan aanbieden. Dit zijn nog relatief jonge modellen. De naam dubbelzijdig zegt het eigenlijk al, de magneet is aan beide kanten magnetisch. Dit komt door twee magneten in een behuizing te plaatsten. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, hier moet een goede afstelling plaatst vinden zodat de polen van de magneten elkaar niet afstoten. Hier hebben wij een half jaar over gedaan om dit goed te krijgen. Met trots hebben bieden wij dan ook de Magnetar bulldog 400 en bulldog 800 aan! Voordelen: altijd een magneetvlak naar de bodem, makkelijk slepen, oersterk, lange levensduur, zakt diep door modder, plakt aan twee kanten en kan omgebouwd worden naar potmagneet. Nadelen: Horizontaal heeft magneet minder trekkracht dan wanneer er loodrecht aan magneet getrokken wordt. Dit kan opgelost worden door de magneet om te bouwen naar een originele magneet, de magneet is multifunctioneel!

 

vismagneet 350 met gereedschap

Allround vismagneten

Alle magneten uit de Exclusive lijn, de Easy, Hardcore, Terror & The beast, zijn allround vismagneten.

Dit wil zeggen dat deze magneet trekkracht heeft aan alle kanten van de magneet. Veel magneten hebben alleen aan de onderkant van de magneet aantrekkingskracht, waardoor de vangkans afneemt. Dit is niet het geval bij onze exclusive vismagneet, want deze magneet is van 100% neodymium en heeft daarom een magnetisch vangveld als een bal om de magneet heen.

Hierdoor is de magneet wel fragieler, maar met deze magneet ben je verzekerd van een optimale vangkans. Wil je de exclusive magneten beschermen tegen afbrokkelen/schade? kijk dan naar onze beschermhoezen.

 

Magnetar buldog

dubbelzijdige magneet als potmagneet. Oogbout is bovenop geplaatst.

dubbelzijdige vismagneet

dubbelzijdige vismagneet met oogbout aan de zijkant. Zo wordt er horizontaal gevist.

Ferriet magneten

Niet kopen, pas op! Dit zijn magneten die 5 a 8 keer zo slap zijn dan magneten van neodymium. Je herkent ze aan een zwarte onderkant, dit zijn de magneten die aan een schoolbord hangen. Was de magneet van neodymium geweest dan had je de magneten niet of nauwelijks losgekregen van het bord.

Vragen over soorten vismagneten

Wij hopen jou meer wegwijs te hebben gemaakt in de verschillende soorten vismagneten. Heb je toch nog vragen dan kun je ze altijd aan ons stellen. Je mag je vraag mailen naar info@magnetarvismagneet.nl of neem telefonische contact met ons op 06-50678719. Wij zeggen altijd volg je gevoel, koop de magneet waar je je goed bij voelt. Meer weten over ons?

Ben je nieuw met magneetvissen? Bekijk dan onze vismagneten voor beginners of lees eerst meer over wat magneetvissen is.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*