Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

Reinout
3 - 5 min. read
31 aug, 2023

Heb jij een sleutel in het water laten vallen? Vervelend! Je sleutels zijn namelijk een kostbaar bezit. Daarom wil je deze zo snel mogelijk uit het water halen. Dit lijkt wellicht een onbegonnen zaak, maar magneetvissen kan de oplossing zijn. Magnetar vertelt je alles wat je moet weten.

Nederland en België zijn waterrijke landen. Met talloze rivieren, meren, kanalen en grachten is er altijd wel water in de buurt. In de lage landen zit een ongeluk dan ook in een klein hoekje. Niet zelden nemen mensen contact met ons op wanneer hun sleutel of telefoon in het water is gevallen.

Zijn sleutels magnetisch?

Aan iedere sleutelbos is er wel één sleutel die magnetisch is. Vandaag de dag worden sleutels namelijk vaak van staal, messing of nikkel gemaakt. Zit er een beetje staal of nikkel in een sleutel verwerkt? Dan wordt deze door magnetisme aangetrokken.

IJzer, nikkel, kobalt en chroom zijn de belangrijkste magnetische metalen. IJzer vinden we terug in staal, dus de kans dat een sleutel aan een magneet blijft hangen, is groot. Daarnaast zitten de meeste sleutels aan een ring. Ook deze kan magnetisch zijn.

Probeer een vismagneet

Het vinden van een sleutel is een hels karwei. Water kan namelijk donker zijn en vol met modder, planten en troep liggen. Het heeft dus niet veel zin om zelf in het water te springen. Een vismagneet kan uitkomst bieden.

Het gebruik van een vismagneet is effectief in rustige wateren. Wordt het water druk bevaard of kent het een sterke stroming? Dan is het wellicht wat moeilijker om met een vismagneet naar je sleutels te zoeken. Maar, zeker niet onmogelijk! Een sterke stroming zorgt doorgaans voor minder rommel, wat weer voordelig is. In kanalen, grachten, vijvers en meren heb je door het gebrek aan stroming ook een grote kans van slagen.

Welke vismagneet heb ik nodig?

Magnetar verkoopt verschillende soorten vismagneten. Voor het vinden van een sleutel zijn twee typen bruikbaar. Dit zijn de enkelzijdige en allround vismagneten.

Weet jij precies waar je sleutel in het water ligt? Ga dan voor de enkelzijdige vismagneet. De Classic 110 is aan één zijde magnetisch en sterk genoeg om een flinke sleutelbos uit het water te halen. Je koopt dit product voor slechts €24,99.

Weet je ongeveer waar de sleutel zich bevindt? Dan biedt een allround vismagneet uitkomst. Deze is aan vier zijden magnetisch. Dit maakt het product geschikt om een groter gebied af te zoeken. De Easy is een vismagneet die je voor €49,99 koopt.

Het type bodem is ook van invloed op de vismagneet die je nodig hebt. Ligt er zand op een bodem? Dan is een enkelzijdige vismagneet geschikt. Bij modder of een grote hoeveelheid planten ga je bij voorkeur voor een allround vismagneet. Deze zakt namelijk dieper weg. Over het algemeen heb je met de allround vismagneten een grotere kans van slagen. Is het een must dat je sleutels teruggevonden worden? Dan kies je bij voorkeur voor dit type vismagneten.

Hoe haal ik mijn sleutels uit het water?

Het is verstandig planmatig aan de slag te gaan. Begin bij de plek waarvan jij denkt dat de sleutel daar ligt. Begin vanaf één kant met het uitgooien van de magneet. Gooi vervolgens elke keer een paar centimeter verder uit naar links of naar rechts. Doe dit in alle richtingen om een groot gebied af te zoeken. Is er enige vorm van stroming aanwezig? Probeer dan met de stroming mee te zoeken.

Magneetvissen is een hobby waar je soms geduld voor moet hebben. Weet je de sleutels niet direct uit het water te halen? Blijf dan geduldig en probeer het desnoods enkele keren op dezelfde plek. Verder is het verstandig om te onthouden dat je kansen het grootst zijn wanneer je er snel bij bent. De kans dat de sleutel of sleutelbos zich verplaatst heeft, is kleiner. Heb je de smaak te pakken? Lees dan eens onze tips voor magneetvissen door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

’s Werelds sterkste vismagneten – Ontdek de MEGACUBE ™ en CUBE ™!

Bril in het water laten vallen? Probeer magneetvissen

Wat gebeurt er als je een magneet breekt?