FAQ

Vragen over magneetvissen

 • Welke knoop voor mijn vismagneet?

  Wij gebruiken altijd de bloedknoop als knoop voor het vastmaken van de magneet. Wij raden jou ook aan deze knoop te gebruiken. Dit omdat deze knoop zichzelf vasttrekt en zo dus niet los zal komen. Binnenkort nemen wij een video hiervan op zodat wij deze knoop goed uit kunnen leggen.

  Bekijk hier alle producten in onze online vismagneet winkel of breng direct een bezoek aan onze vismagneet accessoires.

 • Waarvoor dient de Magnetar haak?

  Niet alle items die op de bodem liggen zijn van magnetisch materiaal. Een voorbeeld hiervan is een fiets die gemaakt is van aluminium en onderdelen met staal. Aluminium is niet magnetisch en dus zal de magneet meer moeite hebben om zo’n fiets uit het water te halen. Wanneer jij in het bezit bent van onze werphaak zul jij geen problemen ervaren met het naar boven halen van deze fiets. Onze haak zal dan ook veel tijd besparen. Lees hier meer informatie over vismagneet haken.

  Bekijk hier alle accessoires voor magneetvissen.

 • Heb ik een verzwaring nodig op de magneet?

  Dit ligt er aan waar je wilt gaan vissen. Zit er veel slib of modder in de sloot/rivier/kanaal waar je wilt gaan vissen? Zo ja, dan is een verzwaring verstandig. De magneten boven de 250kg hebben van zichzelf voldoende gewicht om goed weg te zakken. Toch is er een optie voor de 350kg magneet om deze te verzwaren. Bekijk hier alle verzwaarde vismagneten.

 • Zit er touw bij de aankoop?

  Dit is niet het geval. Er wordt niet standaard touw bij de bestelling geleverd. Wanneer wij dit er gratis bij zouden leveren kunnen wij niet de kwaliteit leveren die u nodig hebt.

 • Welke vismagneet heb ik nodig?

  Dit hangt voor het grootste gedeelte af van wat jij wilt uitgeven aan je magneet. Het is begrijpelijk als je begint met magneetvissen dat je eerst wilt weten of deze nieuwe hobby voor jou is weggelegd. Dan neem je een keuze uit ons beginners assortiment of kijk je naar de wat duurdere beginnersmagneet. Wij zeggen dat je met een 250kg magneet het meeste al uit het water kunt vissen.  Wil je dan een net wat krachtigere magneet dan kijk je in het gevorderde assortiment. Mocht je zeker weten dat je de hobby wilt beoefenen en je de meeste vangsten wilt, kijk dan naar de Hardcore of Terror magneet. Mocht je vragen hebben over het verschil in de magneten kijk dan op onze blog (verschil vismagneten).

  Lees hier meer over de verschillende soorten magneten.

 • Waar maak ik het meeste kans op vangsten?

  Natuurlijk wil jij gelijk leuke vangsten boven water halen: dat wil iedere magneetvisser! Maar net als met gewoon vissen moet je de plekken opzoeken waar daadwerkelijk ook wat te vangen valt. Je hebt dus zelf invloed op je vangsten. Hoe meer tijd jij in het zoeken naar een goede plek stopt, hoe meer jij omhoog gaat vissen! Het zoeken van een goede magneetvisplek mag niet onderschat worden. Wil jij tips voor het vinden van goede vismagneet spot? Lees meer op onze blog ‘’Zo vind je een goede plek’’.

 • Welk touw heb ik nodig bij mijn vismagneet?

  Wij bieden drie soorten kwaliteitstouwen aan op onze website, namelijk: 6mm, 8mm en 10mm touw. Bij ons krijg je sterk gevlochten touw met een hoge breekkracht, wat zacht aanvoelt en netjes op klos geleverd wordt. Met ons touw weet jij dat je de magneet niet verliest. Wanneer jij wilt weten welk touw bij jou magneet past: ontdek het hier.

  Bekijk hier alle vistouwen voor magneetvissen.

 • Krijg ik mijn magneet nog wel los?

  Wanneer jij vist met een magneet met een hoge totale trekkracht kan het zijn dat je wel eens vast komt te zitten. Wanneer je vast zit adviseren wij je in tegenovergestelde richting aan het touw te trekken. Daarnaast kun je het magnetischveld doorbreken door ineens een flinke ruk aan het touw te geven. Door de hoge belasting op de vismagneet kan deze losschieten. Loodrecht zijn vismagneten het sterkste. Wanneer je schuin aan de magneet trekt zal de magneet minder krachten hebben en bestaat er een grote kans dat de magneet losschiet.

  Lees hier meer informatie over hoe je een vismagneet veilig gebruikt.

 • Wat kun je opvissen met een vismagneet?

  Leuke items die je kunt vinden zijn: verloren mobieltjes, gereedschappen, kluizen, hoefijzers, oorlogshelmen en zelfs pistolen. Je kan het zo gek niet bedenken of het is op de bodem van een rivier, vijver of kanaal te vinden.

  Bekijk alle vondsten op onze vondsten pagina, bekijk hier twee mooie vondsten uit Lelystad of magneetvis hier een dag met ons mee!

 • Wat is magneetvissen?

  Magneetvissen is volgens ons de meest leuke en spannende hobby die er bestaat. Magneetvissen doe je simpel met een vismagneet waaraan je een touw bevestigt. Wanneer jij de magneet in het water gooit zul je er achter komen wat er zich onderwater allemaal bevindt. Het leuke is dat iedereen het kan, wel heb je natuurlijk een goede vismagneet nodig die je bij ons kunt kopen. Wanneer jij eenmaal je eerste vangsten binnenhaalt ben je verkocht aan het magneetvissen. Wat zal namelijk de volgende vangst zijn? Spannend!

  Lees hier meer over wat magneet vissen precies is.

Vragen over magneten

 • Wat maakt een Magnetar magneet nu zo goed?

  Ruim 5 jaar bieden wij neodymium vismagneten aan die gemaakt zijn van het beste neodymium. In deze jaren hebben wij nieuwe innovatieve magneten bedacht die de vangsten optimaliseren. Daarom kiezen bekende magneetvissers als WatchdutchMD voor onze magneten. De meeste bodemschatten worden omhoog gehaald met de magneten van Magnetar. Wij vissen zelf ook dus wij weten door onze eigen ervaringen wat goed is en wat niet. Daarnaast testen wij alle vismagneten en bij de meeste magneten krijg je 40kg extra dan beloofd!

  Lees hier meer over de kwaliteit van onze magneten.

 • Hoe wordt de trekkracht berekend?

  Trekkrachten die wij op onze website weergeven worden onder ideale omstandigheden behaald. Ideale omstandigheden zijn: 2cm dikke plaat, loodrechte meting en geen vuil tussen de magneet en de ijzeren plaat. Trekkrachten nemen af wanneer metaal dunner wordt, roestig is, er vuil tussen magneet en het object zit of er rondingen en schuine beweging bevinden. Let bij het kopen niet alleen op de trekkracht en lees hier waarom.

  Wij nemen voor magneten een fouten marge van 10-30kg in acht. Dit betekent dat een gekochte vismagneet onder ideale omstandigheden tot 30kg meer trekkracht kan bevatten dan vermeld staat.

 • Verliest mijn vismagneet trekkracht?

  Dit is niet het geval. Alle vismagneten die wij verkopen zijn permanente magneten. Dit betekent dat de magneten uit zichzelf geen trekkracht verliezen. Factoren die de trekkracht kunnen beïnvloeden en verminderen zijn:

  • Tempratuur: Neodymium magneten mogen tot maximaal 80 °C worden blootgesteld.
  • Onzorgvuldig gebruik: Sterke slagen of stoten kunnen de magneet verzwakken, maar ook het droogmaken van de magneet na het vissen is van groot belang.
  • Magneetvelden: Magneetvelden van elektromagneten kunnen invloed hebben op permanente magneten.

  Lees hier meer informatie over trekkracht en wat dit precies inhoudt.

 • Wat is het verschil tussen neodymium en ferriet?

  Neodymium en ferriet zijn beide magnetische materialen. Voor onze vismagneten wordt er alleen neodymium gebruikt. Dit met als reden dat neodymium 8 tot 10 maal sterker is dan ferriet. Neodymium is een duurder product dan ferriet en dit kan vaak een prijsverschil verklaren tussen verschillende vismagneten. Wij raden het af om te magneetvissen met ferriet magneten, omdat deze weinig resultaat zullen geven.

 • Is boren of zagen in magneten mogelijk?

  Wij raden het af om zelf in vismagneten / neodymiummagneten te gaan boren of zagen. Wij horen u denken “waarom dan?”. Dit zijn onze redenen:

  • Neodymium is bros en breekbaar waardoor uw magneet snel stuk kan gaan wanneer u zelf gaat boren.
  • Door boren kan boorstof ontstaan dat licht ontvlambaar kan worden.
  • Er kan splintervorming ontstaan met rondvliegend neodymium.
  • Door wrijving kan er warmte ontstaan dat magneten kan demagnetiseren.
  • Coating vervalt en zo kan corrosie sneller toeslaan.

  Lees hier hoe je een vismagneet veilig gebruikt.

 • Waarom laat de coating los?

  Onze magneten bevatten ter bescherming tegen corrosie een dunne Coating laag (Nikkel-koper-Nikkel). Deze laag is zo dun aangezien er zo geen trekkracht verloren gaat. De coating kan door botsingen of grote druk afschilferen of kleine scheurtjes krijgen. Dit is geen gebrek aan de kwaliteit, maar wel een producteigenschap van magneten. Magneten zullen door het loslaten van de coating geen houdkracht verliezen. De Neodymium magneten zijn zeer sterk magnetisch en daarnaast ook erg bros. Magneten met behuizingen worden beschermd tegen stoot of valschade.

Vragen over service

 • Wie is jullie vervoerder?

  Wij verzenden onze pakketten met PostNL.

 • Hoe stuur ik een artikel retour?

  Wanneer jij je ongebruikte magneet wilt retourneren, zorg er dan altijd voor dat de magneet in de originele verpakking verstuurd wordt. Doe de magneet zo in de doos dat het magneetvlak op het schuim gericht is. Wanneer je de originele verpakking niet meer hebt, zorg dan dat je de magneet centreert midden in de doos. Je kunt dit doen door kranten/schuim/piepschuim rondom de magneet te verwerken. Let op: de magneet mag niet gaan verschuiven naar de rand van de doos.

 • Welke verzendopties zijn beschikbaar?

  Momenteel maken wij gebruik van de PostNL aan huis bezorging. In de toekomst hopen we het aantal verzendopties uit te breiden.

 • Is de verzending gratis?

  Bij bestellingen boven de 20 euro worden er geen verzendkosten in rekening gebracht.

 • Wat is de levertijd?

  Wanneer je voor 23:00 uur bestelt wordt het pakket de volgende werkdag geleverd. Stel je bestelt op vrijdag voor 23:00 uur, dan ontvang je het pakket op zaterdag. Voor België geldt voor 22:00 de volgende dag in huis. Bij elke bestelling wordt er automatisch een track and tracé code gestuurd waarmee je het pakket kunt volgen.

 • Welke betaalmethoden zijn er mogelijk?

  Wij bieden de volgende betaalmethoden aan: iDEAL, Creditcard, PayPal, Bancontact, Overboeking en SOFORT Banking. Vermeld bij een overboeking altijd uw bestelnummer.