Voor 23:00 besteld morgen in huis

Achteraf betalen

Gratis verzending vanaf 30€

30 dagen bedenktijd

FAQ

Vragen over Magneetvissen

Q: Hoe bevestig ik mijn beschermhoes?

A: Bevestig je beschermhoes aan de magneet zoals op de foto hieronder. Het meegestuurde rubbertje hoeft niet te worden gebruikt. Deze wordt alleen gebruikt voor een magneet zonder beschermhoes.

Beast vismagneet intsallatie

Q: Hoe bevestig ik mijn vismagneet touw?

A: Graag leggen wij uit hoe het touw het beste bevestigd kan worden. Bekijk hieronder het stappenplan voor het bevestigen van jouw oranje touw aan de magneet:

Vismagneet touw

1. Haal het Magnetar vismagneet touw uit de verpakking en pak je vismagneet erbij;

magneetvis touw

2. Duw hoet touw door de oog van de magneet;

touw voor magneetvissen

3. Haal het touw voor het magneetvissen onder de magneet door;

touw magneetvissen

4. Trek het touw aan. Op deze manier trekt het touw zichzelf aan. Magneetvissen maar!

Heb je ons andere vismagneet touw zonder lus? Bekijk dan deze YouTube video van Reinout van Magnetar. 

Let op: kies je ervoor om het touw en de magneet te bevestigen d.m.v. de karabijnhaak? Dit raden wij niet aan, maar het kan. Zorg er dan wel voor dat je het oog met borglijm aan de magneet bevestigt. Draai het oog vervolgens stevig aan. Door de karabijnhaak krijgt de magneet namelijk meer speling, dus is het extra belangrijk om hem goed te bevestigen.

Hopelijk is zo uw vraag beantwoord. Zo niet dan horen wij het graag.

Q: Vismagneet knoop maar hoe?

A: De vismagneet knoop die wij gebruiken is de bloedknoop als knoop voor het vastmaken van de magneet. Wij raden jou ook aan deze vismagneet knoop te gebruiken. Dit omdat deze knoop zichzelf vasttrekt en zo dus niet los zal komen. Bekijk onderstaande video om te zien hoe de knoop gelegd wordt. 

Bekijk hier alle producten in onze online vismagneet winkel of breng direct een bezoek aan onze vismagneet accessoiresWil je meer tips en tricks over magneetvissen zoals de vismagneet knoop? Volg dan ons Youtube kanaal

Q: Waarvoor dient de Magnetaar haak?

A: Niet alle items die op de bodem liggen zijn van magnetisch materiaal. Een voorbeeld hiervan is een fiets die gemaakt is van aluminium en onderdelen met staal. Aluminium is niet magnetisch en dus zal de magneet meer moeite hebben om zo’n fiets uit het water te halen. Wanneer jij in het bezit bent van onze werphaak zul jij geen problemen ervaren met het naar boven halen van deze fiets. Onze haak zal dan ook veel tijd besparen. Lees hier meer informatie over vismagneet haken.

Bekijk hier alle accessoires voor magneetvissen.

Q: Heb ik een verzwaring nodig op de magneet?

A: Dit is in principe niet nodig. De magneten boven de 250kg hebben van zichzelf al voldoende gewicht om goed weg te zakken.

Q: Zit er touw bij de aankoop?

A: Dit is bij losse magneten niet het geval. Er wordt niet standaard touw bij de bestelling geleverd.

Alleen bij de complete pakketten is het touw, zoals de naam al zegt, wel inbegrepen. Bekijk als beginner eens ons Starters pakket, als gevorderde het Gevorderde pakket en als kind ons Powerkids pakket. Toch nog professioneler? Bekijk dan ons Warrior pakket!

Q: Welke vismagneet is passend voor mij?

A: Bekijk eens onze keuzehulp! 

Direct compleet aan de slag met magneetvissen? Neem dan een kijkje bij één van onze complete pakketten, zoals ons Starters pakket of Gevorderde pakket.

Lees hier de belangrijke informatie voordat je gaat beginnen met magneetvissen.

Q: Waar kan ik het beste gaan magneetvissen?

A: Natuurlijk wil jij gelijk leuke vangsten boven water halen: dat wil iedere magneetvisser! Maar net als met gewoon vissen moet je de plekken opzoeken waar daadwerkelijk ook wat te vangen valt. Je hebt dus zelf invloed op je vangsten. Hoe meer tijd jij in het zoeken naar een goede plek stopt, hoe meer jij omhoog gaat vissen! Het zoeken van een goede magneetvisplek mag niet onderschat worden. Wil jij tips voor het vinden van goede vismagneet spot? Klik hier voor onze blog over het vinden van een goede plek!

Q: Krijg ik mijn magneet nog wel los?

A: Wanneer jij vist met een magneet met een hoge totale trekkracht kan het zijn dat je wel eens vast komt te zitten. Wanneer je vast zit adviseren wij je in tegenovergestelde richting aan het touw te trekken. Daarnaast kun je het magnetischveld doorbreken door ineens een flinke ruk aan het touw te geven. Door de hoge belasting op de vismagneet kan deze losschieten. Loodrecht zijn vismagneten het sterkste. Wanneer je schuin aan de magneet trekt zal de magneet minder krachten hebben en bestaat er een grote kans dat de magneet losschiet.

Lees hier meer informatie over hoe je een vismagneet veilig gebruikt.

Q: Wat kun je opvissen met een magneet?

A: Leuke items die je kunt vinden zijn: verloren mobieltjes, gereedschappen, kluizen, hoefijzers, oorlogshelmen en zelfs pistolen. Je kan het zo gek niet bedenken of het is op de bodem van een rivier, vijver of kanaal te vinden.

Bekijk alle vondsten op onze vondsten pagina, bekijk hier twee mooie vondsten uit Lelystad of magneetvis hier een dag met ons mee!

Opzoek naar een extreem krachtige magneet met een groot magnetisch veld om de gehele magneet heen als een soort magnetische bal? Bekijk dan hier onze Beast magneet! Let op: deze magneet is alleen geschikt voor professionele magneetvissers!

Lees hier de belangrijkste informatie voordat je gaat beginnen met magneetvissen.


Vragen over magneten

Q: Hoelang is het vismagneet touw?

A: Wij verkopen verschillende soorten vismagneet touw. Al ons touw is 20 meter lang: perfect voor een prachtige worp met jouw vismagneet!

De mm die aangegeven zijn in de titels van onze touwen voor het magneetvissen, zijn afmetingen van de dikte van het touw.

Q: Raden jullie een beschermhoes aan bij de allround vismagneten?

A: Goede vraag. Onze allround magneten zijn onze toppers, maar ze zijn wel fragieler doordat ze van 100% neodymium (bros materiaal) zijn. Wij raden dus wel aan om een beschermhoes erbij te kopen wanneer jij je magneet wilt beschermen. Door de beschermhoes wordt de magneet beschermt tegen val- en stootschade en is de levensduur van de magneet dus langer. Deze beschermhoezen nemen aan de onderkant geen trekkracht weg, maar aan de zij- en bovenkant een kleine 5%.

Sommige klanten nemen het voor lief dat de magneet anders sneller is afgeschreven, maar wij laten de keuze graag aan onze klanten.

Q: Welke magneet raden jullie aan voor mijn kind?

A: Wij hebben verschillende soorten magneten. Voor de allerjongste kinderen adviseren wij de classic 80 (110KG) aan. Dit is een hele kleine magneet die wij normaal niet aanraden voor magneetvissen, maar wel voor de kleinsten. Voor de kinderen vanaf ongeveer 6 jaar adviseren wij de classic 150 (220KG) magneet. Vanaf een jaar of 8 is de classic 250 (310KG) magneet een mooie. Schrik niet: deze trekkrachten worden alleen onder ideale omstandigheden bereikt. Ronde/roestige/vuile objecten zijn makkelijk van de magneet te verwijderen. 

Meer vangkans? Vanaf een jaar of 6/7 kan je ook al gaan denken aan de allround Easy magneet. Deze is allround magnetisch en heeft daarom meer vangkans. Deze magneten zijn wel fragieler doordat ze van 100% neodymium (bros materiaal) zijn, dus wij raden wel aan om een beschermhoes erbij te kopen. Hierdoor wordt de magneet beschermt voor val- en stootschade en is de levensduur van de magneet dus langer. Deze beschermhoezen nemen aan de onderkant geen trekkracht weg, maar aan de zij- en bovenkant een kleine 5%. 

Let op: laat kinderen altijd onder begeleiding magneetvissen en denk altijd helder na of je kind hier wel of niet verstandig mee om kan gaan. Neem ook nooit onbekende objecten mee naar huis. Het is een super leuke hobby, dus wij hopen goed advies gegeven te hebben. 

Daarnaast raden wij altijd aan om kinderen handschoenen te laten dragen.

Q: Wat is jullie sterkste vismagneet?

A: Wij hebben verschillende soorten magneten. In onze classic lijn, dit zijn de enkelvlaks magneten met behuizing, is de classic 550 met 650kg trekkracht het sterkste. Deze trekkracht zit wel alleen aan de onderkant van de magneet. In de dubbel magneten, de bulldogs, is de bulldog 800 het sterkste met aan twee zijden 400kg trekkracht. Onze toppers zijn wel de allround magneten. Deze zijn van 100% neodymium en daardoor hebben ze grote vangkans door hun grote magnetisch veld om de hele magneet heen. Omdat ze van 100% neodymium zijn gemaakt raad ik wel aan om, wanneer je voor deze soort kiest, een beschermhoes om deze magneet heen te doen. Het is namelijk bros materiaal en op die manier bescherm je de magneet tegen val-en stootschade. Deze magneten zijn van klein naar groot: easy, hardcore, terror, beast en barbarian. Van de allround lijn is dus de Barbarian de sterkste magneet (en dus de krachtigste magneet van Europa!).

Q: Hoe zorg ik ervoor dat mijn magneet goed vastzit

Draai de magneet altijd stevig aan. Wij raden daarnaast ook aan om onze bevestiging lijm tussen het oogbout en de magneet te smeren. Op deze manier blijft de magneet goed vastzitten aan het oog. Doe dit niet wanneer je de magneet nog een keer op de prikstok wil zetten, want dan krijg je hem niet los. Zorg er daarnaast voor dat je touw altijd goed bevestigd is aan het oog van de magneet. Hiervoor staan tips op onze hulp-pagina. Let op: Magnetar is niet aansprakelijk voor het kwijtraken van een magneet.

Q: Wat maakt een Magnetar magneet zo goed?

A: Sinds 2013 bieden wij krachtige neodymium vismagneten aan die gemaakt zijn van het beste materiaal. In deze jaren hebben wij nieuwe innovatieve magneten bedacht die de vangsten optimaliseren. De meeste bodemschatten worden omhoog gehaald met de magneten van Magnetar. Wij vissen zelf ook, dus wij weten door onze eigen ervaringen wat goed is en wat niet. Door eigen ervaring opdoen en het goed luisteren en overleggen met onze klanten blijven wij up-to-date. Daarnaast testen wij alle vismagneten en krijg je bij de meeste magneten 40kg meer dan beloofd!

Lees hier meer over de kwaliteit van onze magneten.

Q: Hoe wordt de trekkracht berekend?

A: Trekkrachten die wij op onze website weergeven worden onder ideale omstandigheden behaald. Ideale omstandigheden zijn: een 2cm dikke plaat, loodrechte meting en geen vuil tussen de magneet en de ijzeren plaat. Trekkrachten nemen af wanneer metaal dunner wordt, roestig is, er vuil tussen magneet en het object zit of er rondingen en schuine beweging bevinden. Wij testen regelmatig onze magneten op trekkracht om jou zo van de beste kwaliteit te garanderen! Bekijk hier onze video over onze metingen.

Wij nemen voor magneten een fouten marge van 10-30kg in acht. Dit betekent dat een gekochte vismagneet onder ideale omstandigheden tot 30kg meer trekkracht kan bevatten dan vermeld staat.

Q: Verliest mijn vismagneet trekkracht?

A: Dit is niet het geval. Alle vismagneten die wij verkopen zijn permanente magneten. Dit betekent dat de magneten uit zichzelf geen trekkracht verliezen. Factoren die de trekkracht kunnen beïnvloeden en verminderen zijn:

  • Temperatuur: Neodymium magneten mogen tot maximaal 80 °C worden blootgesteld.
  • Onzorgvuldig gebruik: Sterke slagen of stoten kunnen de magneet verzwakken, maar ook het droogmaken van de magneet na het vissen is van groot belang.
  • Magneetvelden: Magneetvelden van elektromagneten kunnen invloed hebben op permanente magneten

Benieuwd naar hoe wij jou gegarandeerd kwaliteitsmagneten leveren? Bekijk hier onze trekkrachtmeting!

Lees hier meer informatie over trekkracht en wat dit precies inhoudt.

Q: Wat is het verschil tussen neodymium en ferriet?

A: Neodymium en ferriet zijn beide magnetische materialen. Voor onze vismagneten wordt er alleen neodymium gebruikt. Dit met als reden dat neodymium 8 tot 10 maal sterker is dan ferriet. Neodymium is een duurder product dan ferriet en dit kan vaak een prijsverschil verklaren tussen verschillende vismagneten. Wij raden het af om te magneetvissen met ferriet magneten, omdat deze weinig resultaat zullen geven. Benieuwd welke magneet het beste bij jou past? Bekijk dan hier onze keuzehulp!

Q: Is boren of zagen in magneten mogelijk?

A: Wij raden het af om zelf in vismagneten / neodymiummagneten te gaan boren of zagen. Wij horen u denken “waarom dan?”. Dit zijn onze redenen:

  • Neodymium is bros en breekbaar waardoor uw magneet snel stuk kan gaan wanneer u zelf gaat boren.
  • Door boren kan boorstof ontstaan dat licht ontvlambaar kan worden.
  • Er kan splintervorming ontstaan met rondvliegend neodymium.
  • Door wrijving kan er warmte ontstaan dat magneten kan demagnetiseren.
  • Coating vervalt en zo kan corrosie sneller toeslaan.

Lees hier hoe je een vismagneet veilig gebruikt.

Q: Waarom laat de coating los?

A: Onze magneten bevatten ter bescherming tegen corrosie een dunne Coating laag (Nikkel-koper-Nikkel). Deze laag is zo dun aangezien er zo geen trekkracht verloren gaat. De coating kan door botsingen of grote druk afschilferen of kleine scheurtjes krijgen. Dit is geen gebrek aan de kwaliteit, maar wel een producteigenschap van magneten. Magneten zullen door het loslaten van de coating geen houdkracht verliezen. De Neodymium magneten zijn zeer sterk magnetisch en daarnaast ook erg bros. Magneten met behuizingen worden beschermd tegen stoot of valschade.


Vragen over service

Q: Ik heb geen bevestiging ontvangen, wat nu?

A: Allereerst bedankt voor je bestelling. Het kan altijd even duren voordat u een bevestigingsmail ontvangt. Controleer eerst even uw spambox of hij misschien hierin is beland. Daarnaast is er een kans dat hij bij de post nog niet gescand is en dat u daarom nog geen track&trace heeft ontvangen. Wanneer het pakket gescand is ontvangt u een mail. Wij sturen zelf alle bestellingen die voor 23:00 besteld zijn diezelfde werkdag nog naar de post, dus lang zal het niet meer duren.

Hopelijk ontvangt u de bestelling snel. Ontvangt u het pakket nog niet binnen 2 werkdagen? Dan horen wij dit graag van u.

Q: Ik ben mijn magneet kwijtgeraakt tijdens het magneetvissen, wat nu?

A: Wat vervelend dat de magneet los is geraakt. Helaas is het zo dat wij meerdere malen op onze website vermelden dat wij niet verantwoordelijk zijn voor het verliezen van een magneet. Wij kunnen niet de verantwoordelijkheid op ons nemen voor het goed aandraaien van de oogbout/vastmaken van het touw. Daarnaast raden het altijd aan om bevestiging lijm, die wij ook aanbieden, tussen de oogbout en magneet te smeren. Wij kunnen wel aanraden om een andere magneet achter de verloren magneet aan te gooien. Wie weet haal je hem nog bovenwater.

Q: Wie is jullie vervoerder?

A: Wij verzenden onze pakketten met PostNL.

Q: Hoe stuur ik een artikel retour?

A: Wanneer jij je ongebruikte magneet wilt retourneren, zorg er dan altijd voor dat de magneet in de originele verpakking verstuurd wordt. Doe de magneet zo in de doos dat het magneetvlak op het schuim gericht is. Wanneer je de originele verpakking niet meer hebt, zorg dan dat je de magneet centreert midden in de doos. Je kunt dit doen door kranten/schuim/piepschuim rondom de magneet te verwerken. Let op: de magneet mag niet gaan verschuiven naar de rand van de doos. Magneten mogen uitsluitend ongebruikt geretourneerd worden!

Vergeet bij het retourneren de pakbon niet mee te sturen. Schrijf jouw reden van retour altijd op de pakbon, zodat wij deze feedback kunnen gebruiken en onze service kunnen verbeteren.

Q: Welke verzendopties zijn beschikbaar?

A: Momenteel maken wij gebruik van de PostNL aan huis bezorging. In de toekomst hopen we het aantal verzendopties uit te breiden.

Q: Is de verzending gratis?

A: Bij bestellingen boven de 20 euro worden er geen verzendkosten in rekening gebracht.

Q: Wat is de levertijd?

A: Wanneer je voor 23:00 uur bestelt, wordt het pakket de volgende werkdag geleverd. Stel je bestelt op vrijdag voor 23:00 uur, dan ontvang je het pakket op zaterdag. Voor België geldt voor 22:00 de volgende werkdag in huis. Bij elke bestelling wordt er automatisch een track and tracé code gestuurd waarmee je het pakket kunt volgen. Niet ontvangen? Bekijk eerst je spambox.

Q: Welke betaalmogelijkheden zijn er mogelijk?

A: Wij bieden de volgende betaalmethoden aan: iDEAL, Creditcard, PayPal, Bancontact, Overboeking en SOFORT Banking. Vermeld bij een overboeking altijd uw bestelnummer.

Q: Kan ik Magnetar promoten?

A: Verdien meer! Word Magnetar promotor

Wat houdt Magnetar promotor zijn in?

Als promotor hoor jij bij ons Magnetar promotieteam. Schrijf je in, ontvang een link en deel deze met mensen die geïnteresseerd zijn in magneetvissen. Via deze link verdien jij geld om te besteden in één van onze webshops. En het leuke is, je kunt het gelijk mee aan de slag! 

Hoe schrijf ik mij in?

Registreer je als Magnetar promotor door je in te schrijven bij ons affiliate programma. Vervolgens wordt je registratie nagekeken en hopelijk goedgekeurd. Schrijf je in via de onderstaande link:

https://magnetarvismagneet.nl/affiliate-signup/

Hoe werkt het?

Na goedkeuring van je registratie kun je gelijk aan de slag met het delen van jouw persoonlijke link. Dat niet alleen, je krijgt ook een kortingscode. Deze kortingscode maakt het voor jouw vrienden en familie extra aantrekkelijk om via jouw link te bestellen. Zo geef jij hen én jezelf iets extra’s.

Hoeveel geld kan ik verdienen?

Al jouw verkopen kan je terugvinden in je persoonlijke affiliate dashboard. Over het hele bedrag ontvang jij 5% shoptegoed. Zo hou jij je hobby betaalbaar! Ga jij voor een gratis Terror, Beast of Barbarian vismagneet?

Hoe krijg ik uitbetaald?

Dit is heel simpel. Zie jij dat je genoeg tegoed hebt in je dashboard? En wil jij dit uitbetaald krijgen in shoptegoed? Mail dan naar [email protected] en ontvang jouw digitale kortingscode t.w.v. jouw verdiende shoptegoed! 

Hoor jij bij #teammagnetar ?


Antwoord niet gevonden in onze FAQ? Stuur dan een mail naar [email protected]
Reactietijd: 0-5 werkdagen.